Logga in | Bli medlem
Datum 2018-10-20 20:53:34

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerPlaya de Salinetas

Playa de Salinetas är en 320 meter lång strand som ligger i kommunen Telde på Gran Canaria. Stranden ligger i ett urbaniserat område och det här är en härlig sandstrand som turisterna mer än gärna söker sig till. Det är med andra ord en mycket välbesökt plats där man alltid kan vara säker på att träffa massor av andra turister från världens olika ändar.

Playa de Salinetas har en hel del att erbjuda för alla besökare. Den förbinds med de andra stränderna i kommunen genom en strandpromenad, vilket gör det lätt att ta sig mellan de olika stränderna. Det här är perfekt för dem som vill utforska kommunen ordentligt och inte bara stanna på ett och samma ställe. För den som vill stanna så finns det en hel del restauranger i närheten och det går även att hitta flera butiker där man kan handla mat alldeles i närheten.

Om man vill pröva på olika vattensporter så är det här en perfekt strand eftersom man som besökare får möjlighet att testa windsurfing eller bodyboard. Om man istället föredrar att bara ligga och koppla av och sola så finns det parasoller att hyra på Playa de Salinetas och det finns även solstolar uppställda. Man behöver alltså inte plocka med sig något sådant när man beger sig till stranden.

Behöver man ringa så går det också bra, det finns offentliga telefoner som man kan låna på Playa de Salinetas. Det är alltså en mycket välutrustad strand där alla kan trivas. Även barnfamiljer brukar uppskatta det här stället eftersom sanden är ljus och fin och passar bra för lek och spring. Vuxna uppskattar också den här platsen eftersom sol- och badmöjligheterna är utmärkta.

Vågorna är oftast inte så väldigt höga här, men de kan vara märkbara och det gäller därför att man håller koll på sina barn när de är ute i vattnet. Man ska naturligtvis även vara försiktig själv om man vet med sig att man inte är någon säker simmare. Underströmmarna kan vara starkare än vad man tror och det är alltid bättre att vara på den säkra sidan. Det bästa är om man badar i sällskap med någon så att man inte är helt ensam i vattnet. Detta gäller för övrigt på alla stränder eftersom underströmmar kan förekomma överallt.

Att ta sig till Playa de Salinetas är inte speciellt svårt. Först och främst måste man ta sig till Telde, och det kan man göra med buss 80 eller 90. När man har kommit fram till busstationen i Telde kan man ta en ny buss till stranden, eller så kan man välja att åka taxi sista biten. Naturligtvis kan man också åka bil om man har en sådan. Då följer man vägen tills man kommer till avfarten till Melenara. Det är inte alls svårt att hitta rätt om man kommer med bil.

Det är inte alls svårt att förstå varför Playa de Salinetas är ett så populärt ställe. Det är en vacker strand fylld med fin ljus sand, det finns anläggningar för dem som vill sporta och det finns möjligheter till avkoppling för den som föredrar lugna stillsamma dagar.
 
Recensera Playa de Salinetas
Jag ger betyget:
BottenIngen höjdareHelt okRiktigt braHelt suveränt
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.