Logga in | Bli medlem
Datum 2018-11-21 06:31:06

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerPlaya de la Laja

Playa de la Laja är en vacker strand belägen i kommunen Las Palmas de Gran Canaria. Stranden består av finkornig sand som är härlig att gå på, och egentligen är det här den ultimata stranden för såväl sol som bad, och själva stranden passar hela familjen eftersom sanden passar bra för barn att leka i. Stranden är också mycket lång, den sträcker sig över 1,2 km.

Trots att Playa de la Laja är en riktigt fin strand så är det inte välbesökt av turister. Däremot kommer stora delar av lokalbefolkningen hit för att bada, ägna sig åt olika vattensporter som till exempel att surfa eller att spela volleyboll på stranden, och självklart även för att sola. Vill man träffa lokalbefolkningen på ön så är det alltså hit man ska åka.

Det går relativt höga vågor i det här vattnet, och av den anledningen bör man givetvis ha ordentlig koll på barn och ungdomar som badar i vattenkanten. Det finns dock en konstgjord vattenbrytare installerad som ska göra att vågorna blir lägre och att vattnets strömmar inte blir lika starka, men självklart ska man inte lita på att detta fungerar till 100 %. Det är bättre att vara på sin vakt, både när det gäller andra och när man själv simmar eller surfar. På det sättet slipper man bli överraskad av eventuella strömmar och man kan undvika att bli meddragen längre ut i vattnet än man hade tänkt sig.

Den som vill pröva på surf eller bodyboard ska definitivt bege sig till Playa de la Laja eftersom vattnet passar utmärkt till sådant samt att det finns möjlighet att få hjälp med detta på plats. Det finns också många i lokalbefolkningen som har stor kunskap kring just surf så det finns många som kan vara behjälpliga.

Ibland kan man se fiskebåtar ge sig av härifrån för att fiska längre ut på havet. Tidigare var det här en viktig plats för just fiske och än idag har alltså vissa fiskare detta som sin utgångspunkt.

Det går bra att ta sig till Playa de la Laja med buss för den som inte hyr bil. Man tar då en Globalbuss mot Telde, Agüimes, Ingenio, Mogán, San Bartolomé eller Santa Lucía och kliver av vid Hoya de la Plata. Därifrån kan man gå över en gångbro och på det sättet komma till Playa de la Laja. Om man kommer från andra hållet behöver man inte ens fundera på vart man ska gå eftersom man då kliver av bussen precis bredvid stranden.

För den som befinner sig på gångavstånd från stranden är det bara att följa Avenida Marítima. Man går söderut och fortsätter ända tills gatan tar slut. Med andra ord är det inga problem att hitta fram och man kan inte komma fel så länge man följer vägen.

Om du vill njuta av sol och bad och surf på en oförstörd strand utan mängder av turister så är det här helt rätt plats. Sanden är precis så härlig som man drömmer om på förhand och här kan man lära sig mer om kulturen på Gran Canaria på samma gång eftersom man kan ha turen att få bekanta sig med ortsbefolkningen.

 
Recensera Playa de la Laja
Jag ger betyget:
BottenIngen höjdareHelt okRiktigt braHelt suveränt
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.