Logga in | Bli medlem
Datum 2018-11-21 06:30:53

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerPlaya de las Alcaravaneras

Playa de las Alcaravaneras hittar man i kommunen Las Palmas de Gran Canaria och det är en härlig strand med ljus fin sand som är härlig att gå, springa eller leka i. Stranden är ungefär en halv kilometer lång så det finns gott om plats för alla som vill roa sig med diverse vattensporter.

Just vattensporter är ett återkommande tema på Playa de las Alcaravaneras. Det finns flera anläggningar längst stranden och det finns möjlighet att ägna sig åt strandfotboll eller varför inte lite beachvolley. Om inte de personer som man besöker stranden med har någon lust att ägna sig åt olika strandsporter så finns det garanterat andra strandbesökare som gärna spelar.

För barnfamiljer är det här den perfekta stranden av flera anledningar. Dels är det mycket lugna vatten som gör att även barn kan bada där utan problem, dels lämpar sig sanden bra att leka i för mindre barn som vill ta med sin hink och spade, och slutligen så finns det en fin lekpark som barnen kan leka i. Det är med andra ord så barnanpassat som det kan bli, och av den anledningen hittar man många barnfamiljer på Playa de las Alcaravaneras.

Det finns inga restauranger eller caféer alldeles i närheten av stranden, men man behöver inte gå speciellt långt för att hitta något trevligt ställe att äta på. Det räcker med att gå över gångbron så kommer man till ett område med massor av bra ställen där man kan äta eller fika, och promenaden är inte speciellt lång. När man tagit sig till det området kan man också ägna sig åt en stunds shopping om man vill, så det mesta finns i närheten om än inte i direkt anslutning till stranden.

Om man är intresserad av båtar så är Playa de las Alcaravaneras ett utmärkt ställe att befinna sig på. Stranden ligger mitt emot hamnen, och den ligger också nära en småbåtshamn. Det gör att man hela tiden ser båtar åka förbi, men tack vare ett nät slipper stranden drabbas av föroreningar som annars skulle komma från båtarna.

På Playa de las Alcavaneras finns offentliga telefoner som kan användas av den som behöver ringa ett samtal. Det finns också duschar och vattenkranar, vilket kan vara väldigt skönt i värmen. Det är helt enkelt en topputrustad strand som har allt man kan önska sig.

En annan sak som är mycket positiv när det gäller den här stranden är att det är lätt att ta sig hit. Man kan promenera längs Avenida Marítimas om man är sugen på lite motion. Sträckan blir då ungefär 5 km från stationen i San Telmo. Om man vill komma fram snabbare så kan man ta bussen som går från busstationen i just San Telmo. Man kan då välja mellan buss 1 och buss 12. Det är en snabb bussresa eftersom man bara åker cirka en halvmil.

Om du befinner dig i kommunen Las Palmas de Gran Canaria så bör du absolut besöka den här stranden. En mer modern och vacker strand kan du förmodligen inte hitta.
Recensera Playa de las Alcaravaneras
Jag ger betyget:
BottenIngen höjdareHelt okRiktigt braHelt suveränt
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.