Logga in | Bli medlem
Datum 2018-11-21 06:34:03

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerCruce De Arinaga

Gran Canaria är ett riktigt drömresmål för många svenskar och givetvis även för många andra människor. Där kan man få uppleva sol, bad och värme när det är som bäst och det är en verklig kontrast mot den svenska hösten till exempel. Vem skulle inte vilja åka iväg från regn och rusk i Sverige och istället njuta av att simma runt i klart vatten och lapa sol hela dagarna?

En av städerna på Gran Canaria heter Cruce de Arinaga och precis som många andra städer är det ett riktigt härligt ställe att besöka. Cruce de Arinaga är inte lika känd som exempelvis Playa del Ingles men det är en fin stad med palmer, blå himmel och allt annat man kan tänkas vilja uppleva på en härlig utlandssemester.

Området kring Cruce de Arinaga lever upp ordentligt i maj då man firar en fest vid namn San Jose Obrero. Det är en fest där det är lantbrukarna som firas och besökarna får pröva på att mjölka en get, provsmaka en lokalproducerad ost, klippa ett får eller titta på någon av de uppvisningar som hålls.

I Cruce de Arinaga kan man besöka en jordbruksmarknad där man kan köpa lokala produkter som frukt och grönsaker men även exempelvis skor. Vill man handla mera så kan man besöka stadens köpcenter där man kan handla både kläder, smycken, mat och mycket annat. Shoppingutbudet är det med andra ord inget fel på i den här staden och det är en av många anledningar till att många besökare blir väldigt förtjusta i staden.

I närheten finns stranden Arinaga för alla som gillar att svalka sig i härligt blått vatten. Där finns förutom det lockande vattnet även mysiga restauranger och uteserveringar och för barnen finns det lekparker som de kan roa sig i för fullt. Det är med andra ord en strand som passar alla åldrar och vattnet brukar vara lugnt vilket gör det ännu mer familjevänligt. Stranden är nästan 1 km lång och det finns med andra ord gott om plats för alla som vill njuta av solen just där.

Om man tycker om att besöka kyrkor så kan staden erbjuda kyrkan vid namn San Jose Obrero. I kommunen Agüimes där staden ligger finns även flera andra kyrkor som är värda ett besök. Kommunen har även många andra sevärdheter att erbjuda både när det gäller kultur och när det gäller sol och bad. Det är en mycket turistvänlig kommun med en hel del att erbjuda oavsett vad man är intresserad av. Det är ett vackert område där man kan få ut mycket av sin solsemester och när man har besökt just den här kommunen vill man gärna komma tillbaka till Gran Canaria fler gånger. Bättre semester kan man nästan inte få någon annanstans och man kan verkligen ha en riktig drömtillvaro i det här området. Det är definitivt inte ett resmål som man glömmer i första hand när man har varit där. Tvärtom så är det ett minne som man kommer att bära med sig hela livet eftersom man får uppleva skönhet och avkoppling på samma gång.Recensera Cruce De Arinaga
Jag ger betyget:
BottenIngen höjdareHelt okRiktigt braHelt suveränt
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.