Logga in | Bli medlem
Datum 2018-12-14 21:16:38

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöcker







Playa del Ingles

Att Playa del Ingles är staden man ska bege sig till om man vill festa, har väl inte undgått någon. De flesta som åker till Gran Canaria bor här. Här känner man sig som en riktigt turist då stränderna är fulla med solstolar och staden kryllar av barer och diskotek.

Shopping - Play del Ingles

Det finns väldigt många shoppingcenter i Playa del Ingles där utbudet är inriktad på turister, mycket t-shirt´s och suvinirer souvenirer. För den som letar efter kvalitetskläder blir besviken här. Givetvis råder det ingen brist på spritaffärer eftersom det är partystaden nr 1. Här kan man också hitta väldigt mycket parfymbutiker.

Ett shoppingcentrum som sticker ut är det kombinerade shopping och partycentrumet Kasbah

Äta och dricka i Play del Ingles

Det finns ett stort utbud av restauranger i Play del Ingles men få av dem har kanarisk mat på menyn. Letar man efter spansk mat bör man bege sig till en del i staden som heter San Fernando där ortsbefolkningen bor och äter.

Letar man efter nåt svenskdrivet så är Espetada ett bra alternativ. Huvudrätt från 9 - 14 euro.

Detta videoklipp visar en del av den långa stranden i Playa del Ingles.




Recensera Playa del Ingles
Jag ger betyget:
BottenIngen höjdareHelt okRiktigt braHelt suveränt
Betyg 5
Vi tillhandahåller Playa del Ingles med väder och väderkarta för de kommande 10 dagarna. Det första 3 dagarnas väder tillhandahåller vi med väderinformation i 1 timmars intervaller för varje dag, och vår 4-10 dagars väder ger väderdata i 6 timmars intervall. Vi erbjuder även månadsklimat genomsnitt för Sverige. Dessa månatliga klimat genomsnitt ger medeltemperatur, högsta och lägsta temperatur, mängden nederbörd i månader, vindhastighet och mycket mer. Så om du planerar att åka på semester till Playa del Ingles så kontrollerar vädret på http://xn--vderkarta-v2a.se/6354969/Playa_del_Ingles
/väderkarta.se
2014-09-09 kl 16:24 | Anmäl recension
.
Betyg 4
Frugan och jag tillbringar ett flertal veckor här nere varje år sedan lågt tillbaka. Ett underbart ställe med en suverän playa. Stora valmöjligheter på bra boende samt underbara matställen. Kan med andra ord rekommendera Play del Ingles.
2014-06-04 kl 11:51 | Anmäl recension
.
Betyg 5
bästa stället
att bo på, här finns allt, bra boende, exvis Los Arcos
om det ev är dåligt väder finns många shoppingställen att besöka,exvis Cita, Yumbo Center,
strandpromenaden och den undebart långa sandstranden, ta en promenad på morgonen efter stranden ända bort till Mas Palomas, ät en god lunch och ta en promenad tillbaka, eller buss eller taxi, men glöm inte tamed en vattenflaska,när du är ute och promenerar.
2011-05-16 kl 18:25 | Anmäl recension
.
Betyg 4
Gillade iallafall stället i slutet av 80-talet, vet inte hur det ser ut nu, men hoppas att det är lika bra nu till hösten!
2011-04-25 kl 14:55 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Hit måste man ju bara ta sig några gånger per resa. Många butiker, restauranger. Mycket att se. Skön atmosfär.
2011-04-08 kl 14:00 | Anmäl recension
.
Betyg 4
Bra ställe, finns nåt för alla, unga som gamla!
2011-03-30 kl 12:03 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Bor alltid i Maspalomas, men tar mig alltid in till PDI flera gånger per vecka, då det är ett bra ställe, mysigt att promenera bara, eller besöka Yumbo, restauranger, eller andra ställen. Enkelt att ta sig hit med både taxi och att gå.
2011-03-30 kl 10:59 | Anmäl recension
.
Betyg 4
hej har just kommit hem från vår 9 veckor semester i Ingles och vi har varit där varje år och många undrar hur i får tiden att gå o alltid till samma plats,men vi trivs så bra har alla dagar nåt nytt på gång och har många vänner där redan ,det som att komma till vårt andra hem.finns många goda matplatser där bara man vågar söka sej fram,men vi som var så länge så vi lagade själv också maten,fint kött o fisk finns i san fernando
eurospar o ganska så förmånligt.vi redan planerar till nästa vinter resa fast vi bara har varit hemma i 4 dagar.saknar värmen o människorna där.
2011-02-11 kl 18:43 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Jag tycker att Playa del Ingles är ett grymt bra ställe och inte alls så mycke rööj längre som de var för typ 10 år sen. bra mat ,bra pubar och helt ok pris om man har lite koll på vart man går....ta inte första bästa mat stället eller puben kolla runt lite först , det är mitt råd.

Nära till allt här ligger också ett jätte bra köp center inte för shoping utan för resaurang besök mycket trevlig personal. centrum Tropical mitt i mellan san Agustin och Playa del Ingles värt både ett och två besök.
2011-01-25 kl 18:55 | Anmäl recension
.
Betyg 4
Första gången jag var i Playa del Ingles var 1972. Det var min allra första charterresa och allt var väldigt spännande. Minns inte vad hotellet hette men det jag mindes mest var den långa strandpromenaden.

Nu har vi varit tillbaka här nästa varje år de senaste 10 åren och det känns alltid lika kul. Tror att Playa del Ingles kommer att bli ännu attraktivare nu när euron är billigare. Jag åker helre hit än till Tailand.
2011-01-05 kl 16:47 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Här trivs jag. Allt finns här för både ung och gammal. Upplever inte att Playa del Ingles är något "partyställe" men det kan man nog få om man söker sig till det.
Det är navet. Härifrån går det många bussar om man vill besöka badstränder på annat håll eller andra shopingställen.

Vi brukar ofta gå strandpromenaden när vi är på ön med utgång från Svenska kyrkan i San Agustin och sluta vid fyren i Maspalomas. Verkligen bra motion.
Vi besöker ofta olika restauranger och det finns ett stort utbud av alla de slag. Vi har bara besökt ön vår/sommar då vädret har varit stabilt.
2011-01-05 kl 15:36 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Bästa tiden att åka till Playa del Ingles om man är över 50 är nog jan-mars. Inte fullt så många aspackade ungdomar på pubarna.
2011-01-02 kl 18:32 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Jag åker gärna till Playa del Ingles. Där finns det som jag gillar. God mat, härliga badstränder och den långa badstranden ut mot sanddynerna. Har varit där flera gånger och provat både hotell och lägenhetshotell. Det jag har kvar att pröva är "All inclusiv" men det får nog i så fall sträcka sig till halvpension, för lite utav tjusningen är att testa nya restauranger varje kväll.
Efter middagen går jag gärna på någon club som har karaoke.
Det fina med Playa del Ingles är att hit kan man åka både som 20 åring och som 55+ (jag tillhör 55+) .
Den senaste gången hade jag extrem otur med vädret. 4 av 8 dagar extrem blåst och regn men alla tidigare gånger har där varit fint.
Räknar med att göra ett nytt försök i februari-mars. Längtar redan.....
2011-01-01 kl 16:40 | Anmäl recension
.
Betyg 4
Har allt man behöver som en turist. Vill man ha något genuint så får man åka till någon annan ort. För här är allt uppbyggt för oss turister menyér skyltar och man klarar sig ofta med svenska. Och engelska kan nästan alla utom tyskarna :)
Jag gillar Kasbah och dom lite äldre mindre CC'na. Yumbo besöker jag bara nån gång när jag är här. För mycket lull-lull och folk enligt mej.
Missa inte CC Cita maten billig och god. Och lugna affärer där man får gå och titta utan att bli störd. Men tyvärr är det på nedgång och slitet.

Som sagt vill ni festa, äta gott och shoppa så har ni kommit rätt!
2010-01-06 kl 17:17 | Anmäl recension
.
Betyg 5
Jag och mina 2 kottar+ deras mormor bodde sommaren 2008 en månad i Pdi, vårt boende var bungalowaläggningen Los Arcos. Ett helt ok boende enligt oss, stora trädgårdar till varje bungalow, dock fanns det mkt katter på området som gjorde sina behov i gräset så var svårt att låta barnen springa runt där. Ingen aircondition i boendet så det e nåt man måste tänka på om man ska va där i varma juli. Stora och många pooler på området där barnen lärde sig simma. Boendet ligger nära yumbocentrum där det finns nästan allt för både stora och små,god mat på restauranger, en favorit blev för oss skansen med sin goda mat och trevliga service, Vill man kan man ta taxi för några tior till san fernandos marknad eller eller hiperdino för att inhandla mat och det man behöver.Pdi ligger i händelsernas centrum och kan varmt rekommenderas oavsett om du reser med barn, ensam eller som par utan barn.
2009-11-03 kl 22:05 | Anmäl recension
.
Betyg 3
Gillar man party så är det toppen. Stort utbud av restauranger, barer och diskotek. Är man ute efter ett lugnt familjeliv så är det inte riktigt rätt. Väldigt mycket britter.
2009-07-10 kl 20:43 | Anmäl recension
.
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi



 Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.