Logga in | Bli medlem
Datum 2022-10-04 15:56:24

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerVarning för falska Iphone i Puerto Rico

Vanligtvis brukar man inte varna för köp på Gran Canaria men för en tid sen blev Christer Aldén från Norrköping lurad i Puerto Rico. Han köpte en Iphone för 2700 kronor i en elektronikbutik i Puerto Rico.

Han fick pröva telefonen och allt verkar väldigt bra. Han tyckte att han gjorde ett kap och betalade 2700 kr kontant. När sen kom hem så fungerade den inte alls och det visade sig att de hade bytt ut den fungerande telefonen mot en totalt värdelös attrapp.

Tyvärr hade Christer inte kvittot kvar så han kan inte driva ärendet vidare vilken han skulle kunna gjort annars. Samma konsumentregler ska gälla i hela EU.Eva    29:e feb 2012 11:14:8
Vill varna för kortkapning i Puerto Rico. Blev indragen i en av "krimskrams"affärerna på höger sida av stranden, där gångvägen mot Mogan börjar. Övertalades att köpa en otroligt billig videokamera, samtidigt som barnen överöstes med småprylar för att hållas på gott humör. Fattade dock misstanke och spärrade kortet när vi kom till hotellet, med det var försent - banken har nu sett att det gjordes flera olika uttag från kortet (i olika namn!) samtidigt som vi köpte kameran. 3 killar som springer runt och övertalar, och dessutom försvinner i väg med kortet, vi borde ha gått därifrån direkt.
Olof Bengtsson    19:e dec 2014 15:57:6
Den 15/12 2014 råkade jag ut för samma sak. Den erbjudna fina kameran för 20 Euro var plötsligt inte så bra. En annan mycket bättre kamera var att föredra enligt försäljaren som alls inte var intresserad att sälja den billiga. Jag övertalades att köpa en annan kamera för 90 Euro och fick en kikare på "köpet". När jag skulle betala kontant så fick jag reda på att garantin ej gällde vid kontantköp. När jag använde bankkortet ville försäljaren att jag skulle skriva namnteckningen längst ner på terminalkvittor, detta för att han skulle kunna jämföra med namnteckningen på ID-kortet. Han höll därvid bankkortet över kvittots övre del. Jag undertecknade inte utan tog bort hans hand och bankkortet och upptäckte då att det stod 790 istället 90 Euro. Begärde då att transaktionen skulle avbrytas vilket skedde (trodde jag i min enfald). Köpet fullföljdes med kontanter. Tillbaka till Las Palmas såg jag på iPaden att 7409:82 hade reserverats på mitt konto. Mailade då genast banken och krävde att de skulle stoppa betalningen och fick då till svar att det kunde dom inte göra. Så nu har jag betalt 880 istället för 90 Euro, detta med benäget hjälp av ICA-banken som hellre tror på bedragaren än en mångårig kund.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.