Logga in | Bli medlem
Datum 2021-07-23 21:28:44

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerJobba på Gran Canaria del 2

Av Pierre Söderman 23:e jan 2010
Finn ett jobb på Gran CanariaDetta är den andra delen av två i artikelserien om hur du hittar ett jobb på Gran Canaria. Som jag utlovade i den första delen kommer jag att avsluta denna med ett jobberbjudande.

Den första delen finner du här
 
Här nedan finner du några av de vanligaste typerna av jobb som går att hitta. Dessa är generella turistortsyrken och finns inte enbart på Gran Canaria utan gemensamma för de flesta stora turistorter.
 
Inkastare
Ett av de vanligaste jobben som man kan hitta är inkastare för diskotek och barer. Den uppgift är att få så mycket folk som möjligt att besöka det disco/bar du arbetar för. Din arbetsplats brukar var på gator och gränder i närheten. Det bör finnas mängder av möjligheter i Playa del Ingles men även i Puerto Rico och i Las Palmas. Om du gillar nattliv och inte har något mot att arbeta på nätterna så är detta ett väldigt bra jobb.
 
Minglare
Har du lätt för att skapa kontakt så finns det en kategori av yrke som kallas för minglare. Deras jobb är att ta kontakt med folk på andra restauranger och barer för och övertala dem att de ska gå till det diskoteket du jobbar för. De bör givetvis inte förstå att du jobbar för just detta ställe.
 
Jobba på provision
En annan form av inkastare är när man arbetar med att få turister att besöka en plats. Om du någon gång har gått längs fågelreservatet mot Maspalomas strand har du säkert blivit stoppad av en person som frågar om du varit vid Anfi del Mar. De erbjuder dig att bli hämtad med taxi eller minibuss för att du ska spendera en dag där. För varje person de lyckas få dit får de en provision. Kan tänka mig att de får ca 10 euro för varje person de lyckas få till Anfi. Kolla in Anfi del Mar’s hemsida http://www.anfi.com och skicka iväg ett mail.
 
Det finns många olika utflykter man kan åka på i södra delen av ön. Några exempel är fisketurer, glassbottenbåt och ubåtsturer. De som anordnar dessa utflykter brukar också anställa på provision.
 
För att du ska kunna tjäna pengar på som inkastare, minglare eller provisionsarbete bör du vara ganska talför och inte avskräckas av ett nej. Jobbar du som inkastare spelar ett nej inte lika stor roll som om du försöker få folk till en strand eller liknande. För lyckas du inte få någon att säga ja får du heller ingen lön.
 
Bartender
Många drömmer om att få jobba som bartender på Gran Canaria och de är inte ont om barer där. Ett tips är att först gå en bartenderutbildning och under tiden söka jobb. På så sätt bekantar du dig med ön och får värdefulla kontakter via kursutbildarna. Det finns en utbildning som heter Svenska Barakademin som varar i 3 intensiva veckor och hålls 7 ggr 2010.

Jobba som bartender på Gran Canaria 

Är man ung och gillar fest så passar detta jobb som handsken. Ett varningens finger vill jag ändå höja. Dåliga sömnvanor, antagligen en hel del alkohol och en rökig miljö gör inte detta till ett hälsosamt yrke.. Antingen bör man se det som ett jobb inte hålla sig borta från starkare drycker eller så gör man det en kortare period.
 
Servitris/servitör
Att jobba som servitör kan vara krävande för ryggen, knäna och fötterna men inte värre än att solen och värmen kompenserar för en öm kropp. Fördelen med ett restaurangjobb brukar vara att man kan få ett mål mat gratis per dag och det sparar in en hel del pengar. Det finns väldigt många restauranger på ön.
 
Lön
Hur mycket bör du tjäna för att klara dig? Vi gör en snabb överslagsräkning på de kostnader du har per månad. Givetvis är alla kostnader höftade och är beroende på hur din livstil är.
 
Boende 500 euro
Mat 400 euro
Hushållsprodukter 50 euro
Oförutsedda utgifter 100 euro (el, sopavgift etc)
 
Jag valde att inte räkna med nöje eftersom detta är någon som oftast blir anpassad efter budget. Enligt min skiss bör man tjäna minst 1050 euro i månaden. Om man delar det med 22 dagar (arbetsdagar i en månad) blir det 48 euro om dagen. Jobbar man åtta timmar på en dag blir det 6 euro per timme. Vilken inte är en omöjlig uppgift men lite extra pengar för att spendera på nöje vill du nog ha. Om vi höjer timpenningen till 8 euro skulle det innebära 2 x 8 x 22 = 352 euro till nöje. Återigen detta är högst hypotetiskt med ger ändå någon form av riktlinje.
 
Detta resonemang bygger på att får ut denna summa. Skatt är något ni själva får räkna ut.
 
Tips och råd
Här ner hittar du några tips och råd som kan vara till hjälp inför ditt jobbsökande.
 
A-kassa  Om du går på A-kassa och du aktivt tänker söka jobb på Gran Canaria kanske du kan ta med dig din a-kassaersättning. Läs mer på inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen om hur du ansöker
 
SyoGuiden ger dig råd inför utlandsarbete.
 
Jobbasajten Monster har en bra artikelsamling om att jobba utomlands och dessutom kanske rent av jobb på Gran Canaria, ta en titt.
 
Jobberbjudande

Som jag lovade i början av denna artikelserie kommer jag nu erbjuda dig ett jobb på Gran Canaria. Som jag skrivit om flera gånger är denna sajt ett sätt för mig att hålla solen och värmen vid liv. De små slantar som jag får in på sajten går oavkortat till nya resor. Nu till erbjudandet.
 
Eftersom denna sajt har över 4500 unika besökare i månaden är den attraktiv för annonsering. Jag erbjuder dig att sälja annonsutrymme på sajten. Alla svenska företagare som är aktiva inom turistnäring på Gran Canaria är potentiella kunder. Jag erbjuder dig 50 % procent av annonsintäkterna. Hur mycket du tjänar beror helt på hur mycket annonser du kan sälja. Kommentera här nedan så kontaktar jag dig.Kommentarer om Jobba på Gran Canaria del 2
Teodor    24:e feb 2010 20:14:9
Tja. Tack för jobberbjudandet!!
    18:e apr 2010 20:07:1
Therese heter jag och är 29 år, bor i kalla Sverige, Falkenberg.
Nu är jag trött på att det inte finns några jobb här så jag vill bege mig utomlands och söka jobb där, men har ingen erfarenhet av detta så jag blir glad för all hjälp jag kan få!

10 aug åker jag o min väninna till Gran Canaria för andra gången.. vi trivs bra där!

Vänlig Hälsning
Therese C

rockabillygirl81@hotmail.se
0739128247
Therese S    7:e dec 2010 20:11:1
Hej!
Jag är en tjej på 25 år med mycket erfarenhet av att jobba inom restaurang och bar men skullevilja prova på det på Grand Canaria för jag vill gärna bo där för trivs väldigt bra där. Så hur ska jag göra för att hitta jobb och boende?
Jag kan även tänka mig jobba på hotell men vet inte vad som krävs så snälla ge mig tips!
MVH
Therese
Pierre Söderman
Pierre Söderman    8:e dec 2010 17:27:1
Hej Therese

Förutom de tips jag har gett i dessa två bloggartiklar så kan jag även tipsa om att skriva ett inlägg i vårt forum här på sajten. Men sen det absolut bästa att du om du har möjlighet att åka ner och på plats gå från ställe till ställe och fråga. Va envis och ge inte upp.

/Pierre
Mia    9:e mar 2011 19:45:3
Jag är 18 år gammal och vill väldigt gärna åka och jobba till gran canaria. men hur är det, borde man inte kunna spanska om man skall jobba där ?

Mia    9:e mar 2011 19:46:8
ta bort det där Hej therese i början ! :D
Pierre Söderman
Pierre Söderman    9:e mar 2011 23:34:3
@Mia Jag har åtgärdat din förfrågan :). Återkom gärna hit och berätta om du har fått något jobb

/Pierre
Daniel    12:e jul 2011 17:17:7
Hejsan!

Finns det behov av bartenders/servitörer?

Hoppas på ett personligt möte.

Mvh
Daniel Nordqvist
Pierre Söderman
Pierre Söderman    15:e jul 2011 00:45:3
@Daniel Jag antar att du hoppas att någon ska nappa på ditt erbjudande och erbjuda dig jobb på Gran Canaria. För detta blogginlägg är endast en guide om hur du själv kan hitta jobb.
Anders Sjölander    28:e aug 2011 12:54:5
Hejsan!

Har tänkt att göra en vinter på GC med familjen
Dottern är 15 och spelar fotboll på hög nivå vet någon om det finns lag att få träna med behöver ej vara dam fotboll kan träna med killar!

Tacksam för svar
//Anders
Maria    1:a okt 2011 02:04:4
ett litet tips till er som vill jobba men inte vill jobba inne i playa ingles.. Ni borde kunna spanska.. spanjorerna pratar inte engelska.. Min sambo jobbar runt på hotellen nere i söder och han kan knappt prata med personalen där för han inte kan spanska än..
Pierre Söderman
Pierre Söderman    21:a nov 2011 21:55:0
Bra tips angående spanska att man bör kunna spanska. Och då vill jag passa på att tipsa om ett annorlunda sätt att lära sig spanska. Det är med hjälp av Michel Thomas metod. Han lär ut språket i sin helhet direkt och sätter det i sammanhang. Man behöver inte memorera fraser och ord utan det kommer per automatik.

/Pierre
Ellinore    24:e jan 2012 21:02:9
Hej! skulle bli glad om tips på jobb i G.C ! :)
hannah    27:e jan 2012 10:12:6
Hej :) jag har en kompis som e nere o jobbar nu. Men hon e ganska upptagen , de ja vet e att de finns massa jobb . Som hon sa till MIG :) min fråga är om ja skulle åka ner en vecka, vad behöver min budget vara på? O om ja åker ner utan jobb som du sa, o söker under tiden. Hur länge klarar man sig på vi säger 10000? :)
christer    31:a jan 2012 19:44:2
hej,jag skall strax ner för första gången i mitt 35 åriga liv, efter 5 barn,2 skillsmässor lever jag nu ensam och sjukskriven och har beslutat mig för att uppleva en barndomsdröm. åker ner för att sondera terrängen ch eftersom fiske är mitt största intresse i livet bokade jag också in en part charter trip från puerto rico. jag insåg att 1 av 4 platser kostar 120 euro. för 6 timmar.
nog för att båtarna kostar i inköp men detta företag är fullbokat och bara platserna inbringar dem 5000 euro om dagen. hur hittar man arbete inom denna branch om man nu seriöst bara inte orkar med sverige längre, för oss som vare sig dricker eller partar hela nätterna...vad finns det för möjligheter att hitta andra jobb ...kanske i anslutning till ovanstående? tänk att kunna tjäna ihop 100-150 euro om dagen för att utföra sin livs största hobby?? personligen skulle jag sälja min själ till vilken jävul som helst för en sån chans....
Malin    16:e aug 2012 23:08:6
Hej! Har funderat ett tag nu på att jobba på gran canaria under vinterhalvåret...ungefär vilken tid är det som säsongen drar igång på riktigt där nere? :) är det säkert att chansa och ta en enkelbiljett ner & verkligen ge sig tusan på att skaffa jobb??
tacksam för svar :)
Sofia    8:e sep 2012 23:58:0
Står jobberbjudandet fortfarande kvar? I så fall skulle jag vilja ha lite mer information om vad det går ut på :)
Hans Lindgren    3:e okt 2012 19:58:7
Hej, har i dagarna fått ett jobberbjudande av en firma i Arguineguin vid namn Day International Marketing S. L.
Dom säljer Lyxferier. Är det någon som känner till detta? Tacksam för info :)
Pierre    10:e okt 2012 13:44:0
Hej Hans. Jag gjorde en snabbsökning på Google efter det företaget och det verkar tyvärr vara ett bluffföretag. Sök själv och se resultat nummer 2.
Markus    21:a okt 2012 06:08:5
Hej, Kille 27år, jobbat tidigare som PR i GC, på Red cow kedjan, om alla finns kvar är det 4 ställen, Danny å Claire äger det, bodde på Nilo, var där ca 2 månader. flesta ställerna å klubbar ville ha mig som arbetare eftersom ja e e super social å välkänt ansikte efter ett tag, så vill ja ner igen, har du nån möjlighet å bistå med det ja behöver ? // Markus
Ann Larsson    18:e feb 2013 17:53:1
Hej. Jag är 42 år och arbetar just nu i en pool inom äldreomsorgen men är intresserad av att flytta till gran canari och jobba där. Kan tänka mig att jobba inom äldreomsorgen och har hört att det finns hemtjänst för skandinaver där. Har tänkt bo i Playa del Cura. Tacksam för tips// Ann
Olov    10:e mar 2013 18:38:6
Hej, jag undrar om du vet hur det är med jobb inom lantbruk, jordbruk, Fiske. Måste väl vara en hel del båtar där, skulle inte vara helt fel o jobba på en fiskebåt o hjälpa till där :)
Sara    7:e jul 2013 20:49:5
Hej! Jag är utbildad bartender men är så trött på Sverige då jag skulle vilja jobba utomlands som tex servitris och bartdender! Hoppas du kan hjälpa mig! :)
Paulina Heino    20:e aug 2013 00:11:0
Hej!

Jag är en tjej på 18 år som tog studenten nu i somras, den 5 juni, och vill nu söka mig till varmare bredgrader. Har jobbat som servitris från maj till augusti och är nu redo för nya utmaningar i ett nytt land. Planen är att så småningom ta en bartenderkurs då det är en av mina stora drömmar, men tills dess hade jag mer eller mindre tänkt söka vilka jobb jag än har möjlighet till att få, i synnerhet inom restaurang- men även hotellbranschen, på Gran Canaria.

Ser fram emot att höra ifrån dig för vidarekontakt!

Med vänlig hälsning,
Paulina Heino
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.