Logga in | Bli medlem
Datum 2022-10-04 16:03:12

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerFira jul på Gran Canaria

Av Tezz 20:e dec 2009

Att fira jul här hemma i Sverige innebär att man omges av kyla, tomtar, julgranar och i bästa fall snö. Jag säger i bästa fall därför att det har varit lite si och så med det de senaste åren, även om det i år ser ut att kunna bli en vit jul. Visst är det mysigt att fira en traditionell jul med släkten bland tomtar, julskinka och allt det där som brukar räknas till julen, men det kan också vara roligt att testa ett nytt sätt att fira, och vad kan då vara bättre än en solig jul på Gran Canaria?


Populärt även i juletid

Gran Canaria är ett av de mest populära resmålen för svenskar under jul- och nyårshelgerna och det är inte ett dugg svårt att förstå varför. Man får fint väder, sol, värme och härliga omgivningar, man får en riktigt mysig semester och man får umgås med dem som man står allra närmast eftersom det oftast bara är de allra närmaste som följer med.

 

Den som vill dela ut julklappar till familjen på Gran Canaria kan visserligen köpa dem på ön, där det finns gott om shoppingmöjligheter, men om man vill slå in klapparna i julklappspapper så kan det vara en bra idé att ta med detta hemifrån eftersom det brukar vara svårt att hitta sådant i butikerna på den soliga ön.


Dags för julfirande

När det gäller själva julafton kan man förstås välja själv hur man vill fira, men att sitta vid poolen och njuta av något gott att dricka med en tomteluva på sig är faktiskt helt oslagbart. Man får det bästa av två världar kan man säga. Om man har tur kan man också få lyssna på lite julmusik medan man simmar runt bland alla andra semesterfirare. Något som man dock inte ska räkna med är att hitta vanlig julskinka eller annan julmat. Naturligtvis kan man ta med sig sådan mat hemifrån om man är beredd att göra sig det besväret, men det kan också vara en trevlig idé att testa något helt nytt. Glöm allt vad vanlig svensk julmat heter och smaka på all god mat som finns på Gran Canarias restauranger istället. Det är inget du kommer att ångra och det kommer definitivt att bli en trevlig del av det nya julminne du håller på att skapa.

 

Ta med dig hela familjen på en resa till Gran Canaria över jul eller nyår. Du behöver inte bekymra dig om att packa ner varma kläder och du behöver inte vara rädd att bli förkyld om ni är ute för länge. Det enda ni behöver ta med er är ett gott humör och badkläder så kommer ni med största säkerhet att få en riktigt trevlig vintersemester i ett riktigt semesterparadis.
Kommentarer om Fira jul på Gran Canaria
Pierre Söderman    26:e dec 2009 04:32:0
Jag önskar att jag hade möjligheten att vara kvar på Gran Canaria även över julen. Jag gillade verkligen att det var varmt men att det ändå närmade sig jul. Det tog ett tag att vänja sig att se alla juldekorationer och gå omkring i shorts och t-shirt men som sagt jag gillade det.

Är det någon som kan berätta lite om hur de firade sin julafton på Gran Canaria?

/Pierre
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.