Logga in | Bli medlem
Datum 2021-12-07 19:12:28

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerNy resa klar

Av Pierre Söderman 2:e dec 2009
Tim, jag och Linnea gör en ny resa till Gran CanariaNu äntligen är det klart. Jag, sonen och halvdottern sticker redan på fredag den 4 december. Jag har tänkt på att resa en längre tid men igår så kollade jag Ving resor bara flyg alternativ när det gäller sista minuten resor. Till min stora förvåning hittade jag flyg för 699kr t/r. Jag ringde direkt men det var telefonkö och tiden rann iväg. Jag skulle hämta grabben hos dagmamman. Jag försöker träna lite varje dag och jag hade tänkt att springa och hämta honom. Men jag ville inte missa chansen att få dessa biljetter. Så det var inte mycket annat att göra än att fortsätta att vara i telefonkö samtidigt som jag sprang.

Road telefonist
När jag väl kom fram vart telefonisten rätt road av att jag pratade medans jag sprang. Jag var ute i sista sekund. Det fanns 6 platser kvar. Försäkerhetsskull tog jag avbeställningsskydd och även mat. Så en biljett landade på 1009 kr. Fantastiskt. Förresten kollade nu idag på samma sida och hittade 2 veckor för 499 kr (endast flyg). Har man möjlighet att åka på kort notis så är detta helt suveränt.

Ingen boende än
Jag tog en riktig chansing eftersom jag inte har något boende än. Så det blev till att surfa runt och ringa runt till de man hittade och kände till sen tidigare. Jag har ett krav på lägenheten och det var att det måste finnas internet eftersom jag kommer att jobba där. Så här gjorde jag. Skrev ett inlägg på www.kanarioarna.se i boendeforumet, kom sen på att jag redan skrivit ett för nån månad sen dag är jag blev tipsat. Det tipset följde jag upp och mailade medlemen. Tipset ledde till en lägenhet i San Agustin, Monterojo.

Givetvis så kollade jag blocket där jag hittade en tjej som heter Caroline som jag ringde upp. Det visade sig att hon kunde hjälpa mig med 3 alternativ. 2 i Maspalomas och 1 i Arguineguin.

Sen tidigare hade jag kontakt med en kille som hyr ut lägenheter i San Agustin. Han hade en lägenhet ledig men det var en källarlägenhet så det var inte så attraktivt.

Jan Glisén som jag tidigare trodde var borgmästare i San Agustin, har jag hyrt av förutom. Han hade en lägenhet ledig i något som kallas för Balcon i San Agustin. Men jag tror inte att det finns internet där så det går bort. Jag vet att det ska finnas täckning för Wavenet i San Agustin men jag vågar inte chansa.

När jag surfade så hittade jag en sajt som heter HomeAway där det finns lägenheter i hela världen. Där hittade jag två intressanta lägenheter som jag kontaktade. Båda ägs av britter och ska betals i pund.

Sist men inte minst så skapade jag en annons på sajten (se högerspalt) där det också har trillat in 2 möjliga lägenheter, 1 i Playa del Ingles och en i Puerto Rico.

Billig resa
Priserna på dessa alternativ ligger mellan 200 - 350 euro för en vecka men jag t
ska försöka att få det alternativ som jag gillar bäst för max 250 euro. För uthyrarna bör väl hellre ta en liten mindre summa än att inte få några pengar alls.

Väl där nere tänker vi hyra en bil på flygplatsen då det är min erfarenhet att det är lite billigare på plats än via internet (stämmer detta?). Vill inte betala mer än 1500 för en vecka. Så för att summera det hela så är det 3000kr för flyg, 2700kr för boende(ca 250 euro) och 1500kr för hyrbil vilket blir 7200kr. På det kommer mat och nöjen men äta måste man göra hemma också. Men ska försöka hålla mig under 2000 kr där. Så allt som allt 9500 kr med lite extra påslag. Det är väl ändå ok för en vecka 3 personer.

Videoblogga från Gran Canaria
Givetvis kommer jag foto och filma från resan och tanken är att jag ska lägga upp ett litet klipp varje dag här på bloggen. Får se om tiden räcker till men det är min plan i alla fall. Har du något ställe på Gran Canaria som du är nyfiken på så skriv en kommentar om det i här nedan så kanske vi kan åka till och filma lite så får du se hur det ser ut?

Jag heter Pierre Söderman och jag redan lite resfeber. Detta ska bli skoj.
Kommentarer om Ny resa klar
Eva "Pellis"    2:e dec 2009 19:47:6
Grattis till billig resa! Jag köpte en resa till min mamma förra onsdagen för 499:- tur och retur (2 veckor med avgång 11/12) utan att hon visste om det. Bara känslan av att få åka så billigt måste vara underbar. Jag bokar dock aldrig avbeställningskydd det gjorde jag inte nu heller till henne. Tycker det är alldeles för mycket pengar att "bjussa" bolaget på, mat beställer jag dock alltid. Ha en underbart trevlig resa och hoppas att du får ett bra boende + att internet fungerar.
cina    2:e dec 2009 21:45:2
Vad skoj att ni kommer iväg.
Fota allt som är fint och vackert ;)
Hoppas ni får bra väder..hörde ikväll att det inte var toppen väder i stan..men det är ju vinter nu.
ät gott nu och sola, bada o mys på..
Cina
Pierre Söderman
Pierre Söderman    3:e dec 2009 12:51:0
@Eva Känslan att kunna åka iväg och att det är billigt är verkligen bra. Håller med när det gäller avbeställningsskydd men vart tvungen och ta då jag inte riktigt visst om dottern skulle vara helt frisk. Har har varit ordentligt förkyld. Men nu är hon frisk. Vilken underbar överraskning till din mamma.

@cina Verkligen skönt att det blev av. Vi har bestämt oss för en lägenhet i Arguineguin och där har det varit mellan 25-30 senaste dagarna så den vintertemperaturen är helt ok för mig :)

Kommer visa lite bilder från det boende vi har valt. Skriver senare idag.

/Pierre
Linda    5:e dec 2009 22:27:0
Låter som att du löste det på ett väldigt billigt och bra sätt. Ha en riktigt solig och bra semester med barnen!
Erik    6:e dec 2009 21:18:2
Härligt att det löste sig! Önskar er en trevlig semester, kan vara skönt att komma iväg lite mitt i all stress inför helgerna.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.