Logga in | Bli medlem
Datum 2020-06-04 12:06:00

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerNjut av god mat på Gran Canaria

Av Tezz 29:e nov 2009
När man åker utomlands är man förstås nyfiken på vad man kan vänta sig för slags mat på resmålet. Många passar på att testa så många av de lokala kulinariska specialiteterna som möjligt medan andra hellre håller sig till säkra kort som pizza eller hamburgare vart de än åker. Dem som gör så när de besöker Gran Canaria missar dock något eftersom maten på ön oftast är riktigt god.

Mat på Gran Canaria
En typisk spansk rätt är paella som kan göras både på skaldjur och på kött.

Fiskrätter är vanligast

Maten på Gran Canaria är till största delen vanlig traditionell spansk mat. Fisk är till exempel väldigt vanligt förekommande på menyerna på paradisön, och sancocho är en traditionell fiskrätt som hör hemma på Kanarieöarna. Det är definitivt en av de rätter som man ska ge en chans när man är där på semester eftersom det är en mycket välsmakande maträtt. Marinerad tonfisk är en annan höjdare som är värd att testa, och samma sak gäller för många av de fiskgrytor som man hittar på menyerna på restaurangerna på Gran Canaria.

Grytor och kötträtter

Förutom fisk och skaldjur så är vegetariska grytor något som det äts mycket av. Typerna av grönsaker varierar och de här grytorna kan innehålla såväl rädisor som majs och många av dem är otroligt goda. Den som gillar kötträtter kan förstås också hitta en hel del delikatesser att njuta av på Gran Canaria. Olika rätter med getkött är bland annat vanligt förekommande. En riktigt höjdare när det gäller mat är lyxgrytan som innehåller sju olika sorters kött. Den smakar fantastiskt gott och om man får chansen att smaka på den under sin semester så ska man definitivt nappa på erbjudandet.

Potatis är vanligt på Gran Canaria och man brukar vanligtvis koka potatisen med skalet på tills skalet blir alldeles skrynkligt. Man serverar sedan de skrynkliga potatisarna med en kryddig sås och det är betydligt godare än vad det låter. Naturligtvis kan man även äta potatis i olika former till de olika kötträtterna och till andra typer av mat.

Om man vill dricka något gott till maten så finns det faktiskt egenproducerade viner på Gran Canaria som smakar riktigt bra.

Service på restaurangerna

En stor fördel med ön är att man får bra service på restaurangerna eftersom man möter mycket gästvänliga människor. Man får äta förstklassig mat oavsett vilka sorts rätter man är mest förtjust i och man får dricka gott till maten. Man kan också njuta av en härlig miljö eftersom många av restaurangerna ligger fint till i mysiga stadsdelar och man kan också koppla av ordentligt efter en lång dags badande och sportande på stranden.
Kommentarer om Njut av god mat på Gran Canaria
Ingrid    4:e mar 2011 18:55:6
San Agustin är vårt favoritmål, där bor man lugnt och skönt och har en skön promenad till Playa Ingles eller en taxi om man så vill. Fantastiskt god mat och speciellt kaningryta äter vi på Casa Vieja i San Fernando, taxi dit och promenad hem igen. Väl värt att prova.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.