Logga in | Bli medlem
Datum 2020-11-29 15:22:38

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerMuseum för barn och bra shopping

Av Tina Forsström 28:e nov 2009
Jag vill tipsa er som åker med barn som är i åldern 5 år och uppåt att besöka Museo Elder som ligger vid Santa Catalina parken i Las Palmas. Det är ett roligt prova-på-museum som man kan ha stor behållning av även som vuxen. Min då 6-åriga flicka blev stormförtjust.

Efter att ha tillbringat en stund på museet kanske ni känner er sugna på att ta en liten shoppingrunda eller bara sitta ner  ta nåt att dricka. Då kan jag tipsa om att promenera från Catalinaparken till den stora gallerian El Mueje som ligger ett stenkast från museet, ut mot vattnet. Högst upp i gallerian kan man sitta utomhus (finns olika caféer och barer) och dricka något och samtidigt blicka ut över hamnen i Las Palmas, en vacker vy tycker jag. Trevlig galleria!
Kommentarer om Museum för barn och bra shopping
Pierre Söderman
Pierre Söderman    28:e nov 2009 23:15:3
Jag har hört väldigt få tips just för barn. Mer av sådant. Tina jag tror att du just har skapat en dag i utflyktsschemat för barnfamiljer som besöker Gran Canaria. Tack för ditt inlägg.
Lena    29:e nov 2009 21:16:1
Härligt med tips för barnfamiljer! Finns alldeles för lite sådant annars men det behövs. Tack för det :-)
Tina    29:e nov 2009 21:57:1
Fler utflyktsmål för barn o vuxna!

Om man är i Las Palmas med småbarn så kan det vara bra att känna till några platser där barnen kan leka och springa runt en stund. Jag har besökt Las Palmas många gånger och tycker att lekparken i den södra delen av Parque San Telmo är ett bra tillhåll för de små. Där finns gungor och andra leksaker samt ett stort sjörövarskepp för de något större barnen. Vill man flanera på Las Canteras så finns det en klätterställning där som barnen kan slänga sig i, den ligger vid den norra delen av strandpromenaden. För övrigt tycker jag att Las Canteras har blivit trevligare och folklivet är sprudlande på eftermiddagar och kvällar. Det är en bra blandning av inhemsk befolkning och turister.

Många som turistar i den södra delen av ön besöker den stora gallerian Atlantico som ligger i kanten av orten Vecendario. Jag åker gärna dit men föredrar att vistas där på vardagar dagtid. Övriga tider är det lite för stökigt och bullrigt för min smak då det är ett myller av Kanariska ungdomar och familjer kommer dit för att shoppa och roa sig. Egentligen föredrar jag själva orten Vecendario där man kan promenera längs med den stora huvudgatan Avenida Canarias. Där finns små butiker av olika slag, ett par mindre gallerior och självklart barer och caféer. Om man befinner sig i gallerian Atlantico är det lätt att ta sig upp till kärnan av orten som ligger ca 200-300 m uppåt.

Något annat som kanske kan tilltala barnfamiljer är Parque Cocodrillos (Krokodilparken). Den ligger en bit uppåt bergen ovanför orten Vecendario, strax innan orten Los Coralillos. Om man hyr bil kan man lätt ta sig dit annars går det även bussar till parken. I parken finns det, förutom en massa krokodiler, även apor, tigrar och andra djur. Dagligen hålls en krokodilshow där en man har närkontakt med en krokodil. Det är ingen jättestor park och ibland känns det som att man kommer otäckt nära de bredkäftade krokodilerna.

En jättefin utflykt för de som vill hyra bil (och inte vill ta en tur till de vackra bergen) kan vara att ta åka till norra delen av Gran Canaria. I nordvästra hörnet av GC finns en ort som heter Sardina del Norte. Där finns en fin liten strand, formad som en hästsko med små mysiga serveringar. Där utanför är det populärt att snorkla och dyka. Jag tycker att man då också ska passa på att ta sig lite söder om denna ort, alldeles i början av Agaetedalen finns Puerto de las Nieves, en liten trevlig kustort där det går färjor till Tenerifa. Där finns det många mysiga fiskrestauranger.
Tina    29:e nov 2009 23:14:2
Tack Tina för många bra tips! Kommer skriva ner och ta med nästa gång det blir dags att resa.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.