Logga in | Bli medlem
Datum 2020-11-29 14:12:55

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerBesök Santa Ana-katedralen på Gran Canaria

Av Tezz 22:e nov 2009
I ett inlägg som jag skrev tidigare om Las Palmas nämnde jag som hastigast Santa Ana-katedralen, men när jag funderade närmare på saken så tyckte jag att den här fantastiska byggnaden faktiskt är värd ett eget inlägg eftersom det finns så mycket att säga om den. Det är omöjligt att förmedla dess skönhet med bara några få ord och därför tänker jag skriva mer än så.

Katedralens historia
Santa Ana-katedralen hittar man alltså i Vegueta som är en del av huvudstaden på Gran Canaria, nämligen Las Palmas. Den här byggnaden var den första kyrkan på Kanarieöarna och den byggdes på order av Drottning Isabella I av Kastilien och Kung Ferdinand II av Aragonien som var troende katoliker. Man började bygga katedralen strax före år 1500 men det tog många, många år att få byggnaden färdig, faktiskt flera århundraden, och detta har gjort att kyrkan är en salig blandning av olika stilar och det gör den ännu mer imponerande och intressant att besöka.

År 1570 öppnades i alla fall kyrkan och sedan dess har otroligt många besökare kommit till den här byggnaden för att besöka dess 13 kapell och för att beundra dess fantastiska skönhet som man inte ser på många platser i världen.

Inuti kyrkan
Man kan hitta en del intressanta konstverk inuti Santa Ana-katedralen, och det här kan vara den byggnad på Gran Canaria som är mest imponerande av alla. Det är helt klart en plats som alla turister någon gång bör söka sig till eftersom den är både vacker och har mycket att berätta om öns historia. Är man intresserad av historia eller arkitektur får man bara inte missa det här stället.

Ett museum med konst hittar man inuti katedralen. Där hittas verk av holländska konstnärer, spanska skulptörer och många andra. Den konstintresserade kommer definitivt att få ut mycket av ett besök här, och den som inte har varit konstintresserad tidigare kan definitivt bli intresserad efter ett besök här.

Öppettider för besökare
Den som vill besöka Santa Ana-katedralen på Gran Canaria ska bege sig dit under en vardag. Då är det öppet mellan klockan 10.00 och 16.30. På helgerna är det stängt, men den som bara är intresserad av det heliga konstmuseum som finns inuti byggnaden kan besöka det även på lördagar mellan klockan 10.00 och 13.30.

Annat att göra i närheten
Den som vill kombinera utflykten till katedralen med andra intressanta utflykter bör även gå den korta vägen till Casa de Colón som ligger alldeles i närheten. Det är ett museum till Christoffer Columbus ära som byggdes efter att han hade varit på besök i staden. Där finns mycket intressant att titta på för den som fascineras av hans öde och äventyr och man kan lära sig en hel del av ett besök där. Båda dessa byggnader är klart värda att besökas om man tillbringar sin semester på Gran Canaria.
Kommentarer om Besök Santa Ana-katedralen på Gran Canaria
Pierre Söderman
Pierre Söderman    26:e nov 2009 12:15:8
Återigen ett bra tips Tezz. Lägger till man min att-göra-på-Gran-Canaria lista. Tack
Cina    28:e nov 2009 21:30:7
Hade turen och få tillbringa tid där.
Min mans käre farbror var Cardenal där,tyvärr finns han inte i livet idag. han hade en underbar liten lägenhet alldeles vid Plaza de ST Ana.
Gillar verkligen dessa kvarter.
Det är bra att de har rustat upp där.

Cina
Linda    29:e nov 2009 23:15:1
Ska försöka ta mig dit någon gång. Har alltid haft en förkärlek för katedraler/domer, tycker de är så imponerande på något vis.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.