Logga in | Bli medlem
Datum 2020-11-29 15:07:09

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerLär dig mer om Gran Canarias huvudstad Las Palmas

Av Tezz 22:e nov 2009
Vill du leva stadsliv under din tid på Gran Canaria? Då ska du bege dig till huvudstaden Las Palmas som är en stad full av liv och full av nöjen. Det är kanske inte direkt ett förstahandsval för barnfamiljen som är ute efter lugn och ro, sol och bad, men för ett kompisgäng, ett par eller en ensam resande är det ett riktigt toppställe.

Områden i huvudstaden på Gran Canaria
Det finns flera olika områden i huvudstaden och det kan vara bra att känna till åtminstone några grundläggande fakta om de olika stadsdelarna innan man kommer dit så att man vet vart det är lämpligt att leta efter boende och vart man helst inte ska vara när det är mörkt ute och sådana saker.

Vegueta är den mest historiska delen av Las Palmas och det är en stadsdel där man hittar många byggnader som kan vara intressanta att se, speciellt för den som är intresserad av historia. Regentbyggnaden finns här och det gör även Santa Ana-katedralen som började byggas så tidigt som 1497. Den som är intresserad av arkitektur bör definitivt ta en titt på den här katedralen som är en blandning av massor av olika stilar. Det är en riktigt imponerande byggnad som man inte kan låta bli att fascineras av.

El Puerto är en stadsdel som lämpar sig perfekt för den som är intresserad av shopping och bad. Här finns några stora köpcentrum där man kan handla kläder, souvenirer och mängder av andra prylar, och i det här området hittar man också den välkända stranden Playa de las Canteras som är hela 4 kilometer lång. Detta är en strand som är trevlig för dem som vill ha lugnt vatten att bada i eftersom det finns ett rev en bit ut i vattnet som gör att vågorna blir mindre innan de når land. I den här stadsdelen finns också en park vid namn Santa Catalina, och i denna park kan man ofta ta del av festivaler och andra festligheter som gör Gran Canaria till ett ännu mer populärt resmål.

Ciudad Jardin är en lugn del av Las Palmas där det finns flera parker att strosa runt i. Den som tycker om växter bör besöka det här området eftersom det finns en hel del sådana här. I närheten hittar man också en småbåtshamn som kan vara värd ett besök för den som tycker att det är intressant med fiske och båtar.

Saker som händer i Las Palmas
Varje dag händer förstås massor av saker i den här livliga staden och det finns gott om klubbar och barer där man kan festa natten lång om man vill det. Ibland händer det dock extra speciella saker, som till exempel i juni när den stora stadsfestivalen hålls. Fiestas de San Juan som den kallas är något utöver det vanliga och då är det riktigt roligt att vara här.

Den som är intresserad av film ska försöka ta sig till huvudstaden på Gran Canaria under den årliga filmfestivalen som går av stapeln här. Den brukar vara mycket populär och den hjälper till att sätta Gran Canaria på kartan.
Kommentarer om Lär dig mer om Gran Canarias huvudstad Las Palmas
Emma Karlsson    27:e nov 2009 21:15:9
Ciudad Jardin är en riktigt trevlig stadsdel, riktigt fint är det där så om ni är i Las Palmas tycker jag absolut att ni ska ta er dit.
Erik    29:e nov 2009 21:19:8
Tycker att Las Palmas är en bra stad med mycket drag. Åker gärna dit med kompisarna! Skulle nog välja en annan del av ön om jag skulle åka med familjen dock...
cina    2:e dec 2009 21:50:4
El Confital vår älsklings strand.
Glöm inte att besöka den stranden.
Underbar..och du får en skön promenad .
cina    2:e dec 2009 21:55:9
Ungdomar och Las Palmas.
För vår familj är staden den bästa..

Där finns allt roligt man kan hitta på.
museer+bio+dykning+simma ut till revet+träffa ungdommar från ön och hitta nya kompisar.+
affärer med häftiga roliga kläder+surfning... med andra ord en toppen stad.
cina    2:e dec 2009 21:59:0
Fiestas de San Juan

Visst var det skoj vi var där i somras den dagen..men fy vad det skräpas ned .. är glad att de har ändrat på vad man får och inte får vid festandet på Las Canteras den kvällen.
cina    2:e dec 2009 22:03:9
http://www.youtube.com/watch?v=ip_1rTLsQIU

Det är det här jag menar ..dåligt att inte ta reda på sin egen skit..
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.