Logga in | Bli medlem
Datum 2021-06-14 13:03:00

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerBesök Palmitos Park på Gran Canaria

Av Tezz 22:e nov 2009
Som du säkert redan vet så finns det en hel del att göra på Gran Canaria, och många tycker att det räcker med att bara njuta av den otroligt härliga solen och att plaska runt i det härliga vattnet. Det är inte alls fel att göra det, men om man vill ha något mer att göra medan du är på Gran Canaria så kan man ta sig en titt på en riktig turistattraktion som verkligen är värd ett besök, nämligen Palmitos Park. Man hittar parken på södra delen av ön och det är mest känd som en park med papegojor, men där finns också mycket annat att se.

Fåglar i Palmitos Park
Man hittar många olika typer av fåglar här. Visst finns det papegojor i alla möjliga färger, men här finns också vackra flamingor och olika afrikanska och sydamerikanska fågelarter. Många av fågelarterna som man hittar här är mycket sällsynta och det gör det ännu mer fascinerande att få se dem flyga runt bland träden här. Miljön i parken gör att de kan leva ett riktigt trevligt liv här, och det är också mycket vackert att gå runt här och titta på dem.

Andra djur som finns att titta på
Här hittar man också ett akvarium där man kan se olika typer av tropiska fiskar i olika storlekar. De flesta av dem är otroligt vackra och man bli lugn bara av att titta på dem. Det är ett sant nöje att titta in i detta akvarium. För den som vill se lite mer skrämmande djur så kan man titta på olika reptiler. Här finns nämligen också flera sorters ödlor, bland annat en imponerande Komodovaran.  

Om man tycker mer om lite sötare djur så kan man ta sig en titt på flera olika sorters apor, bland annat några orangutanger, och en och annan liten känguru kan man också hitta här. Det är med andra ord mycket mer än bara en papegojpark, det är snarare något av en liten djurpark.

Den som vill veta mer om fåglarna i parken kan gå på en guidad tur där man får höra mycket om de olika arterna som finns där. Det finns speciella informationsturer om enbart papegojorna för den som är mest intresserad av dessa färgglada varelser.

Annat att titta på i Palmitos Park
Om man söker sig till den här botaniska trädgården på södra Gran Canaria så ska man titta på de växter som finns här. Man har bland annat ett riktigt fint orkidéhus med den största samlingen med orkidéer på hela Gran Canaria. Det är något alldeles extra att se för alla som tycker om blommor.

Här finns också en kaktusgård med flera hundra olika typer av kaktusar och det här är verkligen också något som är värt att ta sig en titt på.

Om du vill uppleva något utöver det vanliga under din tid på Gran Canaria så tycker jag absolut att du ska bege dit hit. Här finns verkligen något för alla i familjen och jag tror inte att någon som kommer hit blir besviken.
Kommentarer om Besök Palmitos Park på Gran Canaria
Anders Eriksson    22:e nov 2009 21:21:7
Aldrig hört talas om det här stället innan men kollade in hemsidan nu och det ser ju riktigt bra ut. Något att ta med familjen på helt klart.
Emma Karlsson    29:e nov 2009 21:17:2
Fåglarna i Palmitos Park är något alldeles extra. Vilka färgupplevelser man får! Tycker alla ska åka dit någon gång.
Karsten Lindström    30:e dec 2010 19:49:1
Palmitos Park värd sitt besök missa inte delfin show.
Susanne    3:e sep 2013 16:45:4
Har varit där flera ggr, ska tillbaka i dec. Vilken färgprakt alla fåglar bjuder på. Delfinshowen o Papegojshowen bör man inte missa.Parken i helhet är jättefin att gå i. Man får en härlig dag.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.