Logga in | Bli medlem
Datum 2022-05-21 07:01:02

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerBo i grottor på Gran Canaria

Av Tezz 15:e nov 2009
Om man är sugen på att uppleva en annorlunda och spännande semester på Gran Canaria så kan man testa nya saker som man aldrig har gjort förut, varken där eller någon annanstans. Man kan testa att välja bort alla moderna hotell och istället bo i grottor på ön. Det är betydligt behagligare än vad det låter, men ändå är det betydligt mer intressant på många sätt än att bo på ett vanligt hotell eller i en lägenhet.

Olika standard på grottorna

Det finns flera grottor som kan bokas för turistboende och vissa är otroligt moderna och lyxiga medan andra är enklare. De mest välutrustade grottorna har till och med egen jacuzzi och pool utanför där man kan bada och njuta av de otroligt vackra omgivningarna. Fördelen med att bo på det här sättet när man vistas på Gran Canaria är att man får se delar av naturen som man i vanliga fall aldrig ser, och man kommer långt bort från alla turister som man annars får trängas med i städerna. Det gör att man får en lugnare semester och man kan välja när man vill ha folk runtomkring sig eftersom man vid de tillfällena kan bege sig till någon by eller stad.

Några av de grottor som man kan hyra för att bo i under sin semester har flera rum vilket gör att en hel familj kan bo där utan problem. Man behöver heller inte frysa eftersom temperaturen ligger på uppåt 20 grader helt naturligt utan någon uppvärmning.

Hitta den rätta grottan

Om man vill ha hjälp med att hitta en lämplig grotta på Gran Canaria så kan man gå in på www.rockyadventure.com där man kan boka sitt boende. Man kan välja vilken standard man vill ha på sitt boende och där är det förstås smaken som avgör. Vissa vill hellre bo så enkelt som möjligt för att verkligen kunna få en äkta naturupplevelse medan andra vill leva lyxigt men ändå nära naturen. Båda varianterna är lockande på sitt sätt, och oavsett vilket man väljer så får man en semester som man sent glömmer.

Vilka bör välja den här sortens semester?

Passar den här typen av semesterboende alla då? Nej, det gör det nog inte. Det kräver nog att man tycker om naturen, bergen och att man uppskattar lugn och ro. Om man åker till Gran Canaria för att festa och gå på nattklubbar så är förstås inte det här det optimala valet. Däremot kan både ensamstående, par och familjer ha glädje av den här typen av upplevelse. Man får chansen att utforska Gran Canaria i lugn och ro och man får se vyer som man ofta bara ser i böcker och på film. Den här sortens bostad passar också perfekt för alla som vill vandra i bergen under sin semester.
Kommentarer om Bo i grottor på Gran Canaria
Linda    18:e nov 2009 21:58:7
Tittade på lite bilder av grottor som man kan hyra och bo i och det ser ju helt fantastiskt mysigt ut. Undrar om man får med sig familjen på något sådant :-)
Thomas Hagman    21:a nov 2009 12:25:2
Har aldrig sett den här möjligheten förut, men det känns definitivt som något som kan vara värt att testa när jag och kompisarna åker och vandrar nästa gång.
Erik    22:e nov 2009 20:37:3
Verkar helt klart vara en häftig upplevelse. Kan tänka mig att man får mer närhet till naturen när man bor så här, och det verkar ju dessutom vara väldigt modernt oxå så varför inte.
Erik    22:e nov 2009 20:40:5
Verkar helt klart vara en häftig upplevelse. Kan tänka mig att man får mer närhet till naturen när man bor så här, och det verkar ju dessutom vara väldigt modernt oxå så varför inte.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.