Logga in | Bli medlem
Datum 2020-11-29 15:17:21

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerVädret på Gran Canaria

Av Tezz 14:e nov 2009
Vädret på Gran CanariaVäldigt många människor är förtjusta i sol och värme, och tyvärr är ju inte Sverige något perfekt ställe för dem som vill ha mycket soltimmar. Gran Canaria däremot är ett riktigt bra ställe med ungefär 2700 soltimmar varje år, något som öppnar upp för den som tycker om härliga bad och dagar på stranden.

Det är inte alltid soligt över hela ön, men om det en dag skulle råka vara molnigt och blåsigt så kan man bege sig över till andra sidan ön, och chansen är då stor att man hittar solen där istället. Med andra ord är det ganska enkelt att få den solsemester som man längtar efter när man väljer att åka till just Gran Canaria. Risken att man ska behöva sitta instängd med regnet piskande mot fönstret under två veckors tid är ganska liten, och risken att man ska bli besviken på sin semester på Gran Canaria är inte heller stor.

Världens bästa väder
Flera forskare har kommit fram till att just Gran Canaria kan erbjuda världens bästa väder och det är verkligen inget dåligt betyg. Efter att man har varit på ön några gånger och varje gång har upplevt riktigt härligt sommarklimat så är man benägen att hålla med forskarna om detta. Det spelar egentligen ingen roll när på året man åker, det är varmt i alla fall. Vill man se snö så kan man dock göra det om man tar sig upp på någon av de högsta bergstopparna. Ön kan nämligen erbjuda fyra olika klimatzoner vilket gör att man kan få se flera olika typer av väder.

Skillnaderna i klimat
Vad är då skillnaderna mellan olika delar av paradisön? Det är torrare på den södra delen av ön eftersom det inte regnar lika mycket där. På den norra delen regnar det en del eftersom Atlantens lågtryck oftast kommer dit och eftersom marken får regn blir det grönare där. Med andra ord är det otroligt vackert i de norra delarna även om man kan få räkna med att det ibland kommer en regnskur. Något som man ska tänka på är att det kan regna även på den södra delen, och då är det kraftiga skurar som kommer, ofta riktiga skyfall.

Saharaöknen känner de flesta till, och den ligger inte särskilt långt borta, bara 20 mil. Ibland kommer det vindar med varm luft därifrån och då blir det genast varmare och kvavare på Gran Canaria.

Lämpligast för bad
Det går alltså bra att besöka Gran Canaria när som helst på året om man är ute efter att sola och ha det skönt med värme omkring sig, men går det bra att bada när som helst på året? Svaret är ja, det går bra att bada året om, men det är varmare i vattnet under sommarhalvåret. Då kan man räkna med en vattentemperatur runt 22 grader ungefär, medan man under vinterhalvåret får hålla till godo med att simma runt i vatten som är ungefär 18-gradigt.

Här kan du läsa mer om Gran Canaria´s väder och klimat bland annat hittar du medeltemperaturer för luft och vattnet.Kommentarer om Vädret på Gran Canaria
Emma Karlsson    15:e nov 2009 12:17:1
Ja vädret är verkligen underbart. Så skönt att det finns någonstans att ta vägen där det är varmt och skönt medan det är tråkväder här hemma!
Thomas Hagman    15:e nov 2009 17:50:6
Jag har haft tur med vädret varje gång jag varit på GC. Bara sol och fint och inga skyfall att tala om. Hoppas att turen håller i sig nästa gång också...
Linda    22:e nov 2009 17:53:5
Har läst att det är väldigt stora skillnader i vädret mellan de olika delarna av ön. Intressant! Läste till och med att det är som en minikontinent. Inte konstigt att så många är förtjusta i Gran Canaria :-)
Anja Hedman    22:e nov 2009 20:43:8
Jag gillar de norra delarna. Tycker att det är fantastiskt fint med allt det gröna, och jag gillar faktiskt regn (japp det är sant) så det är perfekt i mitt tycke.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.