Logga in | Bli medlem
Datum 2022-10-04 14:25:56

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerSporta på Gran Canaria

Av Tezz 8:e nov 2009
Gran Canaria är en ö som borde passa de allra flesta. Man kan ligga och koppla av på stranden hela dagarna, man kan vara ute och festa, man kan shoppa eller uppleva intressanta vandringsfärder. En annan sak som man kan göra på den här ön är att sporta, och det finns mängder av sporter att välja på så det är bara att välja och vraka.

Urbefolkningen på Gran Canaria var mycket intresserade av sport, och det finns fortfarande väldigt många bland lokalbefolkningen som gärna ägnar sig åt olika bollspel, vattensporter eller andra sportaktiviteter. Om du gillar att hålla igång och röra på dig så är Gran Canaria definitivt resmålet för dig.

Vattensport på Gran Canaria


Bollsporter som passar bra här

Spelar du gärna fotboll eller korgboll? Då ska du helt klart styra kosan mot den här paradisön. Båda de sporterna har länge varit populära på ön, och det finns gott om platser där du kan träna upp dig så att du blir ännu bättre. Även om du spelar hellre än bra så kan du vara med och träna här eftersom det är den gemensamma glädjen till sporten som är det viktigaste. Det är verkligen otroligt härligt att spela olika bollsporter med ett glatt gäng, oavsett om man spelar i strandkanten på sand, eller om man föredrar att hålla till på gräset.

Vattensporter – lika populära som väntat

Det är inte svårt att förstå varför vattensporter är så populära på Gran Canaria. Klimatet, vattnet och alla härliga stränder gör ju den här ön till det perfekta paradiset för den som vill ägna sig åt vindsurfing, segling eller segling. Det finns stränder som är speciellt lämpliga för surfing eftersom de är långa och eftersom de erbjuder perfekta vågor, och det finns även en hel del ställen där du kan få hjälp med att börja surfa av en erfaren instruktör. Oavsett om du är nybörjare eller om du har hållit på med vattensporter under större delen av ditt liv så kan du ha kul och utvecklas på Gran Canaria.

Mer traditionella sporter att pröva på eller titta på

Bollsport och vattensport i all ära, men det kan vara intressant att ta en titt på de mer traditionella sporterna som utövas här också. Lucha Canaria är något som du definitivt ska ta en titt på när du besöker det här populära resmålet. Det är kanarisk brottning, och kanske är det något som kan intressera dig. Annars kan du välja att titta på när man fäktas med käppar istället. Det heter Juego del Palo, och även om det kanske inte är något för den mer försiktige så kan det definitivt vara roligt att titta på.

Ta och fundera lite mer på det här med sport på semestern. Kanske kan du passa på att träna upp konditionen lite medan du njuter av sol och värme, eller varför inte passa på att skaffa en ny hobby som du sedan kan fortsätta med när du kommer hem. Jag tycker i alla fall att det är en perfekt kombination, och jag tror att du kan bli positivt överraskad om du ger det en chans.
Kommentarer om Sporta på Gran Canaria
cina    10:e nov 2009 22:23:2
I år tog "de unga dykcert" på GC.
Ni vet väl att Canarias har ett av världens bästa duk vatten.
Svensk personal och ett toppen bra bemötande..kunde inte bli bättre.
http://www.davyjonesdiving.com/dykning-gran-canaria/dykning-gran-canaria-PADI.shtml (edit se nedan länk)
cina    10:e nov 2009 22:30:7
Hoppsan det kom visst in fel länk på den Dykskola jag menade..
http://www.lgdiving.com/Swedish/sw-basis.htm

Saludos Cina
Pierre Söderman    10:e nov 2009 23:29:0
@Cina Riktigt bra tips. Speciellt när din familj har erfarenhet av det. Jag har alltid velat ta dykcert men tror att jag förstörde den chansen när jag som 16-åring försökte fullfölja en dykkurs med öroninflammation. Det var ingen höjdare. De sista dyken skulle vi göra i det stora barriärrevet. Detta var i Australien.
Emma Karlsson    11:a nov 2009 09:19:6
Tack för tipset! Har alltid varit intresserad av vattensporter och det finns väl inget ställe som är bättre lämpat för att gå dykskola än just Gran Canaria.
Erik    13:e nov 2009 01:03:7
Alla typer av sporter (nästan) blir roligare att utöva när man får göra det i sådan härlig miljö. En vanlig joggingtur blir också betydligt trevligare på GC, där man kan springa i strandkanten så det är lättare att hålla sig i trim när man är där än när man är hemma tycker jag.
Thomas Hagman    22:e nov 2009 19:25:0
Att spela fotboll på stranden är otroligt bra träning. När man springer i sanden blir det mer jobbigt än när man springer i gräs, men ändå är det ofta roligare. Absolut värt att göra mellan simturerna!
Anja Hedman    22:e nov 2009 21:18:5
Ridning är också något jag tycker att man ska testa när man är på Gran Canaria. Man anordnar ridturer här och var, bland annat i närheten av Maspalomas och det är ett perfekt sätt att se ön samtidigt som man får anstränga sig lite ;-)
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.