Logga in | Bli medlem
Datum 2022-06-25 18:56:37

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerVandra på Gran Canaria

Av Tezz 4:e nov 2009
Vandra i bergen på Gran CanariaNär människor tänker på Gran Canaria så är det oftast sol, palmer och vackra sandstränder som kommer upp i tankarna, men den här ön är mycket mer än så. Det finns en hel del annat att göra också, och att vandra på ön är ett av de alternativ som finns, dessutom ett mycket trevligt alternativ som gör att man får se delar av Gran Canaria som man inte ser i vanliga fall.

En bra början
Cruz de Tejeda är det perfekta stället att börja sin vandringstur på. Fem olika vandringsleder utgår därifrån och man kan välja vilket håll man vill gå åt. Om man till exempel vill gå till byn La Culata så tar det ett par timmar. När man väl har kommit fram dit kan man välja på att gå åt fyra olika håll, ett passande val kan till exempel vara att gå till byn Tejeda. Om man har tur med vädret under sin vandring längs den här leden kan man faktiskt se över till grannön Teneriffa. Så småningom kommer man tillbaka till Cruz de Tejeda igen och den sammanlagda vandringstiden brukar vara ungefär fem timmar.

Om man istället vill ta en lite kortare tur runt Gran Canaria så kan man välja att gå österut mot Teror. Man får uppleva skog, grönska och vacker natur och man behöver avsätta ungefär 3 timmar för att klara av den här rundturen. Det kan vara en bättre start än föregående alternativ för den ovane vandraren.

Att tänka på inför vandringsturen
Den som vill ge sig på lite mer utmanande äventyr kan bege sig ut på vandring i bergen på Gran Canaria. Om man ska göra detta så gäller det dock att komma ihåg att vädret svänger ofta i bergen och det är inte alls säkert att det är samma väderförhållanden som nere vid stränderna. Den som ska bege sig ut på en sådan tur bör definitivt se till att ta på sig rejäla skor som inte är halkiga eller obekväma, och det gäller även att ha varmare kläder än man vanligtvis går klädd i på ön. Andra saker som är bra att tänka på innan man ger sig ut på den här typen av äventyr är att det är bra att utrusta sig med mobiltelefon och en del mat, men det allra bästa är att ta med sig en eller flera vänner på turen.

Man behöver inte vara speciellt sportig för att ge sig ut på en vandring runt Gran Canaria. Det räcker med att man är lite envis och att man är sugen på att utforska ön på ett helt annorlunda sätt än vad man tidigare har gjort. Man ser verkligen naturen och omgivningarna ur ett helt annat perspektiv när man upplever ön till fots och det är definitivt en positiv upplevelse som man gärna gör om mer än en gång.

Bra reportage om bersvandring
Niclas Wahlgren har gjort ett bra reportage från Gran Canaria där han vandrar i bergen. Reportagen är verkligen värt att titta på.


Kommentarer om Vandra på Gran Canaria
Pierre Söderman    5:e nov 2009 08:25:6
Jag har hört att det är mer och mer människor som upptäcker bergsvandring på Gran Canaria. Själv har jag bara åkt bil i bergen och det är ett äventyr i sig. Men det ser onekligen maffigt ut att vandra och om man dessutom avslutar turen som Niclas gör så är blir det perfekt.

/Pierre
Erik    5:e nov 2009 09:10:7
Har faktiskt aldrig tänkt på att möjligheten finns, har mestadels sett stränderna precis som de flesta andra säkert har, men att vandra på ön och se större delar av Gran Canaria låter faktiskt riktigt intressant, kanske något att satsa på nästa gång!
Cina    5:e nov 2009 23:21:6
Glöm inte att ta er till detta ställe..helt underbart.
Det ligger uppe i Teror
Lovar ;)
Thomas Hagman    8:e nov 2009 18:23:3
Att vandra till Tejeda är något som jag rekommenderar. Riktigt vacker upplevelse för alla som värdesätter vacker natur.
Andreas Carlsson    8:e nov 2009 22:10:3
Att vandra i bergen är något som jag tycker att alla ska testa någon gång när de är på GC. Det är en fantastiskt upplevelse. Vackert och roligt på samma gång, och gör man det tillsammans med några kompisar blir det en riktigt bra upplevelse.
Gran Canaria Semester    10:e nov 2009 11:51:8
Rocky Adventure fiksar bra vandringsturer i bergen
Pierre Söderman    11:a nov 2009 00:41:3
@ "Gran-Canaria-Semester" Ja har hört talas om dem. Tänkte jag kunde skriva länken här http://www.rockyadventure.com/

P.S Vilken fin blogg du hade, jag kommer att följa den. D.S
Lennart Svensson    22:e nov 2009 21:13:5
Tänkte just fråga om det finns något företag som ordnar vandringsturer så att man slipper fundera ut allt själv, men såg länken här ovan. Tackar för det!
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.