Logga in | Bli medlem
Datum 2021-07-23 20:38:53

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerGran Canarias 3 bästa stränder

Av Pierre Söderman 4:e nov 2009
Detta har jag velat skriva om länge. Vilka är de bästa stränderna på Gran Canaria? Givetvis är de lite beroende av vad vill få ut av en strand som avgör vilka stränder man gillar bäst. Även vilket aktivitet man vill ägna sig på strandkanten spelar roll.

De 3 stränder jag bäst är relativt olika från varandra och de fyller olika syften för mig när jag besöker dem. Mina strandupplevelser är allra störst i södra Gran Canaria och jag välkomnar verkligen synpunkter på min val av de 3 bästa.

Maspalomas
Maspalomas strand och ökenDenna strand tycker jag är alla överlägsen. Om du promenerar på stranden från Playa del Ingles så kommer in på Maspalomas stranden där du kommer att häpna av dess skönhet. Maspalomas är den strand som erbjuder mest att uppleva. Den lilla Maspalomas öknen som sitter ihop med stranden gör att stranden aldrig verkar ta slut. Den väldigt fina sanden är underbar under fötterna. När man tagit sig ett dopp kan man planlöst vandra omkring i öknen och låtsas var vilse i tex Sahara :)

Maspalomas fågelreservatFörutom öknen där finns där även ett fågelreservat där det häckar en hel del sällsynta fåglar. Vilket givetvis ökar på strandupplevelsen ännu mer. Som sagt denna strand lämpar sig för aktivet för och det gör även vinden dig påmind om. Det blåser ganska ofta där och det kan då bli lite jobbigt att ligga stilla om man inte har ett riktigt bra vindskydd.

Istället för att se vinden som ett problem så kan man se positivt på den eftersom den skapar ganska höga vågor. Detta gör att man i timtal kan ha roligt med en kroppssurfingbräda även om man är 30 +. Ett tips när det gäller att ligga på en surfbräda under en längre i saltvatten är att man har på sig en långärmad tröja. Annars nöter man på mage Maspalomas bra vågor för att surfaoch armarna och det svider något väldigt med saltvattnet.

Att stranden är väldigt lång är också stort plus. Därmed finner man även olika grupperingar av semesterfirrare. En dessa grupper som sticker ut är de som gillar att sola och bada utan kläder. Playa de Maspalomas är ett känt nudist bad. Om du inte gillar att se allt av en person så behöver inte vara orolig för de håller sig en bra bit ifrån de mer påklädda strandgästerna som om du inte spanar med en kikare så bör du inte besväras eller ens se något av all denna hud.

Anfi
Anfi strandI Arguineguin (tar ett tag att lära sig uttala :)) hittar du Anfi som har sand som är dit forslad från Karibien (?) vilket innebär en vit och fin sand. Du hittar Stranden ligger lite vriden och exponeras inte direkt ut mot havet och därför är det väldigt lite vågor. På stranden finns det lite aktivteter att ägnas sig åt som beachvolleyboll. Givetvis kan man även hyra vattenskoter, trampbåtar och andra klassiska strandaktiviteter.

Anfi restauranggat hotellAnfi stranden är byggd som ett ganska lyxigt bygge med fina hotell och andelslägenheter. I en av byggnaderna finns ett även ett litet köpcentrum med lite exklusivare varor. Mellan hotellen och stranden sträcker sig en restauranggata med mat i varierad prisklass. Sista jag våren var där (2008) fanns det ett snyggt designat utecafé med härliga fotöljer att sjunka ner i.

För den som inte gillar att ligga stilla hela tiden så kan man promenera på den ö (konstgjorda?)  till höger om stranden som utgör en båtklubb. Här finner du riktigt exklusiva båtar att vila ögonen på.

Anfi stranden har något att erbjuda för hela familjen och är ett måste om man har möjligheten att besöka södra Gran Canaria.


Amadores
AmadoresAmadores stranden är en pärla för barnfamiljer och för dem som gillar lugn och ro. Du finner Amadores nordväst om Puerto Rico. Stranden är nästan i en inhängnad och endast en smal passage (nåja relativt smal i alla fall) öppnar upp sig mot havet. Vågorna är helt obentliga på Amadores vilket gjorde att min lillgrabb utan problem vågade sig i vattnen trots att han bara var 1 år.

Sanden är vit men inte så finkornig men är helt ok. Längs hela stranden finns det en restaurang och snabbköps gata som i mitten delas av dusch och toalett. Detta utbud gör att man lätt kan fördriva en hel dag på Amadores från frukost till en ett middagsavslut.

Förutom de saker man köper eller tar med sig så finns det inte så mycket mer att göra här. Men som sagt det är ett ställe att bara koppla av och låta de små kunna bekanta sig med vattnet.

Är detta Gran Canarias bästa stränder?
Detta är de stränder som jag gillar bäst. Det finns säkert många andra mycket bra stränder på Gran Canaria och jag litar på er att ni tipsar om dessa här nedan. Har hört mycket gott om stranden i Las Palmas som har blivit rejält uppfräschad de senaste åren.
Kommentarer om Gran Canarias 3 bästa stränder
Emma Karlsson    5:e nov 2009 09:34:0
Kan bara hålla med om att Maspalomas hör hemma på listan. Mer fantastiskt strand går inte att hitta hur man än letar. Man tror att man har kommit till paradiset när man kommer dit för första gången :)
Sara Larsson    8:e nov 2009 22:00:2
Jag tycker att Playa de la Laja är en riktigt bra strand. Det är definitivt en strand som jag rekommenderar för alla som gillar att surfa. Amadores är en strand som jag gillar när det gäller familjebad.
Lena Persson    15:e nov 2009 23:34:4
Amadores är toppen för familjer med barn som inte är så stora, så där håller jag med, blir definitivt mitt förstahandsval i några år till.
Lina Wahlman    22:e nov 2009 21:11:0
Playa de las Alcaravaneras är en fin strand tycker jag. Gillar sandstränder och det är en riktigt fin sådan, dessutom finns det gott om matställen i närheten så det är perfekt :-)
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.