Logga in | Bli medlem
Datum 2020-11-29 14:07:46

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerI mina fotspår 30 år senare

Av Maria Forslund 31:a okt 2009
Surfa på nätet efter Gran CanariaEn pool på Gran Canaria
Min resa in i resornas värld började när jag var en liten tös. Min mamma började åka med mig till Kanarieöarna runt den åldern när jag började lära mig gå. På stränderna promenerade jag runt med solhatt och för stora vuxenskor medans mamma och min gudmor hade koll på mig på håll.

Aldrig för livet kunde jag dock tänka mig att bada i havet som liten, blev jag blöt på en tå så skrek jag som få kan jag säga. Nu skriker jag kanske inte direkt som vuxen men fortfarande så gillar jag inte att bada i havet utan föredrar poolen. Några år senare, närmare bestämt ungefär 30 år senare, så har jag egna barn, de var 2.8 och 4 när de började få uppleva palmer, värmen och sandstränder. Som tur är så är de som fiskar i vattnet, pool som hav så de har inte ärvt havsfobin av sin mamma iallafall, precis som jag inte heller ärvt den av min mamma som älskar havet.

Vi reser till Gc 1-2 ggr om året och det är alltid värt pengarna det kostar, hur skulle det inte kunna vara det? Självklart får den underbara kvinna följa med på varje resa som presenterade Gc för mig som liten, barnens härliga mormor. Flera resor har vi gjort tillsammans, och många fler kommer det bli, det är jag helt säker på. Underbara, underbara Canaris!

/Maria ForlsundKommentarer om I mina fotspår 30 år senare
Pierre Söderman
Pierre Söderman    31:a okt 2009 10:35:3
Håller med Gran Canaria är verkligen underbart och jag vill verkligen åka ofta dit med min son Tim. Han gillar inte riktigt vågorna så han badar hellre i poolen eller om det är en lugn strand som Anfi eller Amodores.

Som liten åkte jag aldrig utomlands eftersom vi hade det lite knapert som att vi har ett hus på Åland. Men när blev äldre väcktes min passion för att resa. Det är en fantisk förmån att ha tillräckligt bra ekonomi för att kunna visa sina barn världen.

Härligt också att kunna åka 3 generationer.

Tack för ett mycket bra inlägg.

/Pierre Söderman
Marie    31:a okt 2009 16:00:8
Hej är en tjej som såg denna sida via kanarieforum tycker det är en fin sida det jag sett hittils. Själva brukar jag och min make Benny åka ned till GC 2 gånger om året, en gång i februari och en gång i augusti, i år blev det en extra tur för jag fyllde 50 år, så idag har vi varit hemma en vecka. Vi brukar alltid bo i Playa ingles på Los arcos bungalow anläggning, där har vi bott sedan år 2000, vi älskar detta med att du har en ganska stor trädgård där, själva bungalowen är helt acceptabel men lite slitet, men eftersom man har denna trädgård så gör det inget. I trädgården finns det ett bord och fyra stolar, samt 2 solsängar, det är 350 hus och 4 pooler var av en uppvärmd vinter tid, jätte trevlig personal, och mycket annat på anläggningen som man kan behöva. kommer tillbaka igen till denna trevliga sida ha en bra lördag alla hälsningar från Marie
Maria Forslund    31:a okt 2009 16:05:1
Kul att det uppskattades. Den tillräckliga ekonomin beror på ett evigt snålande resten av året, köpa kläder på rea, barnen får önska sig pengar av alla vid födelsedagar så de kan köpa vad de vill ha. Julklappar och presenter får de sällan av mig, mer än en sak för max 100 kr, resorna är deras juklappar och presenter. Och de har själva vart med och bestämt att de vill ha det så. Tycker det känns bra att ge dem en upplevelse 1-2 ggr om året som de förhoppningsvis alltid kommer minnas, istället för att göra dem ännu mer materialistiska än de redan är i och med påverkan av samhället. Jag tror att det är vad man gör det till det har med pengar(åtminstonne så länge man har jobb) Jag har under ca 7 år jobbat mellan 75-80%, nu har jag under ett halvår gått upp till 90%, då ändå barnen har skolplikt nu när de är större, dessutom är jag ensamstående och bor i en central lgh i gbg. Så jag tror man kan så länge man ger sig f-n på att klara det....Maria
Pierre Söderman
Pierre Söderman    31:a okt 2009 17:05:3
@Maria Det du gör är beundrandsvärt. Kämpar och sliter för att barnen ska få det bra. Med tillräcklig målmedvetenhet så är allt möjligt.

@Marie Kul att du gillar sajten. Det verkar som om de som åker till Gran Canaria verkligen fastnar och åker regelbundet varje år. Känner ni någon som hyr ut bungalow'n i Playa del Ingles? Eller är det ett företag som ni hyra av?
Erik    8:e nov 2009 22:02:0
Roligt att ni kan hitta på något flera generationer tillsammans. Det är en av de saker jag gillar mycket med Gran Canaria, att den passar alla åldrar.
Lena Persson    15:e nov 2009 23:36:5
Något som jag tycker är bland det bästa med GC är att det finns stränder som passar alla. Lugna fina stränder utan vågor för den som är lite mer försiktig av sig, och lite "tuffare" vatten för den som känner sig säker och kanske vill ha lite mer utmaningar. Finns något för alla.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.