Logga in | Bli medlem
Datum 2022-10-04 15:41:54

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerSurfa efter Gran Canaria

Av Pierre Söderman 28:e okt 2009
Surfa på nätet efter Gran CanariaAtt surfa efter Gran Canaria
Det är inget hemlighet att jag är en fantast av Gran Canaria men jag är även internet fantast. Mitt dagliga jobb går ut på att hjälpa företag att bli mer synbara på internet. När det blir tid över så surfar jag efter information om Gran Canaria. Jag tänkte att jag skulle summera upp de mest tongivande sajter på som handlar om GC. Jag tänkte att detta skulle bli ett inlägg som jag hela tiden fyller på och jag hoppas även på ni hjälper mig att tips om bra sidor. Sajterna ska vara på svenska.

Tvåvägskommunikationssajter om Gran Canaria
Jag kommer enbart att ta upp sajter där besökare kan lämna feedback, input eller helt och hållet stå för innehållet. Med andra ord så utelämnar sidor som Ving och Fritidsresor. Det flesta sajter som säljer flygresor eller charteresor har endast informativa sidor men inte tillåter att besökaren kan kommentera eller diskutera. Faktum är att om man söker på Gran Canaria på Google.se så är det inte speciellt många sajter på det 50 första resultaten som öppnar upp för dialog. Så jag känner att detta inlägg kommer att fylla ett syfte.


www.spanienforum.se
Ett renodlat forum där besökaren kan diskutera olika delar av Spanien. Givetvis så har Gran Canaria en egen del där. Bygger på mjukvara från vBulletin en utav världens mesta använda forum. Eftersom Gran Canaria delen är en liten del av hela forumet så disskuteras alla olika sorters ämnen där. Ålder känns blandat med undantag för ungdomar. Den har sajten är ganska nystartad och har funnits sedan 2008.

Besök www.spanienforum.se

www.kanarieoarna.nu
Denna sajt handlar om hela öriket Kanarieöarna. Har funnits sedan 2002 och innehåller relativt mycket information om Gran Canaria. Har två bra sektioner och det dels en länksamling till webbkameror på Gran Canaria vilket alltid är härligt och titta sukta till. Det andra är deras forum som är det är bra aktivitet på. Varje ö har sin sektion. Det verkar vara en väldigt spridd blandning av åldrarna där vilket är bra för man kan snabbt få svar på sina frågor oavsett typ av fråga.

Är man intresserad av att hyra lägenhet på Gran Canaria finns det en del av forumet som är ägnat till detta. Ja, hus för den delen också. Jag gillar den sajten även fast även den skulle må bra av en liten design uppfräschning. kanarieoarna.nu skriver om aktuella även om aktuella händelser och nyheter som rör Gran Canaria.

Besök www.kanarieoarna.nu

www.grancanaria.com
Jag skrev i början att jag inte skulle nämna sajter där besökare inte kan vara med  i kommunikationen men jag gör ändå ett undantag för Gran Canaria officiella sajt. Där man finner mycket men rätt kortfattad information om Gran Canaria. Sajten går att läsa på flera olika språk. Har funnits på internet sedan 1999.

Något som man inte får missa är att man där kan ladda ner podcasts som berättar om olika platser. Man kan alltså få en guidad tur utan ha en guide. Man promenerar i en förutbestämd rutt och får allt berättat för sig via sin mobil eller annan mediespelare.
Besök www.grancanaria.com

www.grancanaria.st

En sajt som har funnits med länge som syntes för första gången på internet 2001. Den har utvecklats och blivit en väbesökt sakt med mängder av information. Administratören, ägaren, tror jag bor på Gran Canaria så där kan man hitta ganska mycket nyheter om vad som händer just på Gran Canaria. En annan ganska uppskattad del är att du där finner en annonsmarknad med annonser om uthyrning och försäljning av lägenheter och hus. Man kan även läsa bra repotage om ställen som är värda ett besök på Gran Canaria. Fram tills för oktober har besökarnas möjlighet att kommentera artiklar varit begränsad.

www.grancanaria.st har många bra sidor men några av de negativa är att den är lite rörig och det är svårt att veta vad man har hamnat när man klickat någonstans. Skulle kanske också behöva ett lite modernare utseende.
Besök www.grancanaria.st

www.reseguiden.se
En väldigt modern och stor sajt om resor. Den handlar om personer som gillar att resa och diskutera dem. Det flesta större resmålen har en egen sektion som man enkelt hittar om man navigerar sig via menyvalet resmål. Det är som fint med reseguiden.se är en besökare kan utrycka sig på många sätta. Genom att blogga, ladda upp bilder, kommentara, diskutera osv. Som de flesta sajter så vill de vara lönsamma och därför visas alltid hotell och flygerbjudanden.

Förutom att det är en portal för reseälskar att kommunicera så är det är en sökmotor för flygresor, den samlar resor från mängder av andra flygresor sajter och kan därför presentera bland de billigaste alternativen ungefär som www.seat24.se som jag tror många använder sig av för att hitta flyg till Gran Canaria. Är även intresserad av att läsa om resenyheter så är detta en bra sajt.
Besök www.reseguiden.se

Varför tipsa om andra sajter
Man kanske frågar sig varför jag tipsar om andra sidor än denna. Det är för att jag genuint gillar Gran Canaria och vill sprida glädjen av att läsa och lära sig om den underbara ön. Förhoppningsvis så uppfattas den sajt som en sajt där det mesta finns.

Nu är detta bara en liten del av alla sajter som är värda att nämna i GC sammanhang. Men som sagt tips gärna mig nedan om sajter som ni gillar där man kan föra en diskution.

Visioner för grancanaria.nu

Jag har stora planer för denna sajt som jag också kommer förverkliga fast det får ta den tid som det tar. Jag vill fylla de flesta fysiska platser med recensioner så att man alltid kan få reda på vad andra tycker om olika platser. En plats som har många recensioner är min favoritstad San Agustin.

Något som jag verkligen brinner för är att kunna starta en sektion med lägenheter och hus som säljes och uthyres. Men tanke är att samla hyresannonser från andra sajter och visa dem här. Så att detta blir den naturliga platsen man letar på om man vill hyra, köpa, sälja eller hyra ut lägenhet/hus på Gran Canaria.

En ganska stor bit är att lägga till en är om hotell på Gran Canaria som innebär att man kan recensera hotell. Även detta skulle vara väldigt uppskattat för resesugna som inte vill köpa grisen i säcken.

Slutligen vore det kul med en sektion för de som gillar party. Bra klubbar, mingelbilder och roliga festupplevelser. Även fast det var ett tag sen kommer jag ihåg en av anledningen till att man åkte utomlands, just det, paaarty. Då dagarna bestod av sol, mat, fest och så lite sömn som möjligt. Är det någon som känner igen sig?

Förutom att tipsa om andra sajter får du jättegärna berätta om vad du tycker om de sajter jag nämnt ovan.

/Pierre
Kommentarer om Surfa efter Gran Canaria
Lennart    29:e okt 2009 02:14:8
Jag håller med om att det är svårt att hitta många sidor där man kan vara delaktig i informationen. Men du efterlysta förslag på sajter. Då vill jag tipsa om www.mintur.se som är en sajt som är liknar reseguiden. För här kan besökare ladda upp bilder, diskutera och kommentera.

Jag skulle vara väldigt glad om du kunde sätta igång den sektionen som skrev skulle handla om hus och lägenheter på Gran Canaria. Det vore jättebra om man kunda samla alla dessa typer av annonser på ett ställe. Så slipper man surfa runt.

Tack för ett bra inlägg
Line Granlund    30:e okt 2009 04:08:8
Ett forum för de som åker till Gran Canaria för att festa vore verkligen kul. Lite mingelbilder ala finest.se. Jag har letat efter detta men inte funnit. Är det något som känner till nån sida?

Line
cina    31:a okt 2009 16:03:7
http://www.maspalomas-tonight.com/maspalomas/es/gallery.php

Pierre Söderman    31:a okt 2009 16:58:4
Tack för tipsen Lennart och cina. Fortsätta att tips om bra sidor om Gran Canaria.
Cina    31:a okt 2009 18:03:6
De räddade en Sköldpadda..fy vad vi människor är dumma och kastar allt skit i vattnet så djuren sedan får lida.
har hört många andra historier på GC.

http://www.youtube.com/watch?v=EhdvvZqsNAc
Emma Karlsson    8:e nov 2009 22:06:3
Tack för tipsen! Verkligen roligt att hitta fler sajter där man kan läsa om den här fantastiska ön. Tycker att du gör ett bra jobb med den här sajten, och ser verkligen fram emot den dagen då sidan med lägenheter och hus som hyrs ut kommer. Kommer bli till stor hjälp :)
Cina    10:e nov 2009 00:45:9
jag gillar bäst att kolla in spanska sidor..hittar billigare priser där , många trissar upp priserna på de svenska sidorna.Varför vet jag ej.
Säkert för att tjäna en extra slant..
Pierre Söderman    10:e nov 2009 03:25:6
@Emma Tack och jag jobbar för fullt för att utveckla sajten.

@Cina När du säger billigare priser så antar jag att du menar flygpriser eller? Vilka spanska sidor brukar du kolla på.

/Pierre
cina    10:e nov 2009 22:18:5
Spanska uthyrnings sidor.
typ Blocket=segundamano.
http://www.niumba.com/apartamentos-gran-canaria-z41-1.html
mm.
Sedan ringer jag ägaren oftast direkr och kan då komma över ett bra pris.
Eller väntar tills jag kommer ned och söker på plats.
Bra blogg..kämpa på Pierre
Pierre Söderman    11:a nov 2009 00:25:7
@cina Vilka värdefulla tips du skriver. Bland det lägsta priset jag känner till när det gäller lägenheter är 200 euro per vecka i San Agustin. Finns det billigare än det på den sajten? När du ringer till den så antar jag att du pratar spanska?
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.