Logga in | Bli medlem
Datum 2022-12-05 12:54:18

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöcker







Trafiken på Gran Canaria

Av Tezz 25:e okt 2009
Global bus Gran CanariaOm du ska resa till Gran Canaria kan det vara bra att känna till lite om trafiken på ön och vad man kan vänta sig när man ska ta sig fram längs vägarna. Det kan också vara bra att veta lite om de olika transportmedlen för att veta vad som blir billigaste färdmedlet när man vill åka någonstans.

Man kan givetvis åka buss när man vill ta sig någonstans. Det största bussbolaget på Gran Canaria heter Global Bus och de kör över hela ön. Mest trafik är det på den södra delen av ön och i närheten av Las Palmas. Det är ganska billigt att åka med bussarna. Om man exempelvis vill åka från Maspalomas till Las Palmas så kostar det ungefär 4 Euro för en resa som tar ungefär 1 timme, vilket innebär att busspriserna är lägre än i Sverige. Nackdelen med att åka buss är att man kan få gå sista biten om bussen inte går ända fram.

Taxi på Gran Canaria
Taxi är också en möjlighet och det kan faktiskt i vissa fall vara billigare än att åka buss. Vill man till exempel åka från Playa del Inglés till San Agustin så kostar det 3,6 Euro. Vill man åka från Playa del Inglés till flygplatsen får man räkna med att det kostar 30 Euro. Man kan stoppa en bil på gatan eller boka på hotellet om man föredrar att planera lite.

Cykla på Gran Canaria
Att hyra cykel kan vara ett alternativ men man bör tänka på att det bara är vissa sträckor som lämpar sig för cykelfärder. Stor del av terrängen är kuperad och det är både svårt och jobbigt att cykla. Om man hyr en cykel så får man vara beredd på att komplettera med andra färdmedel under semestern.

Å andra sidan så är det många som åker till Gran Canaria enbart för att cykla. Med tanke på klimatet och att det är kuperad så utgör ön en perfekt träningsplats för bland annat cyklister från Sverige

Hyra bil
Att hyra en bil är det klart smidigaste för den som vill kunna utforska Gran Canaria efter egna önskemål. Man behöver inte anpassa sig efter några tidtabeller och man kan åka precis vart man vill. Man behöver heller inte anpassa sig efter någon annan utan kan åka när man vill, vart man vill och hur långt man vill varje dag. Det finns flera olika företag som erbjuder hyrbilar på Gran Canaria, och man får räkna med att det kostar mellan 40 och 50 Euro per dygn att hyra en bil. Fria mil och försäkring ingår i det priset men man får räkna med att bensinkostnader tillkommer. Det kan vara en bra idé att boka bilen hemifrån innan man åker eftersom man då vet att det står en bil och väntar, samt att priset brukar bli lägre.

Fartkameror
Något som man bör tänka på när man ska köra bil på Gran Canaria är att de nu har satt upp nya fartkameror längs vägarna. Det kan bli riktigt dyrt för den som trampar för hårt på gaspedalen. En sträcka där man ska tänka extra noga på detta är i närheten av flygplatsen. Hastigheten ändras från 120 till 100 alldeles i närheten av kamerans plats och det är lätt att man glömmer detta och kör för fort. Det finns också flera andra kameror som är utplacerade längs huvudvägen på Gran Canaria och om man är oförsiktig kan böterna bli kännbara. Det gäller alltså att köra försiktigt även när man befinner sig på semester.


View Radar Trafico DGT Gran Canaria in a larger map



Kommentarer om Trafiken på Gran Canaria
Linda    26:e okt 2009 21:13:8
Skönt att se att busstrafiken är bra på ön. Ska åka till Gran Canaria på semester i vinter, men har inget körkort och man vill ju gärna kunna se så mycket som möjligt av ön ändå.
Pierre Söderman    27:e okt 2009 01:38:4
Här i Sverige brukar man ju köra på den klassiska gränsen max 20 km för fort, för utom i 30-zoner, men hur är det på Gran Canaria? Vad kör Gran Canaria polisen för bufferthastighet? Är det någon som vet.

Någon som blivit av med körkortet på där?
Cina    27:e okt 2009 22:48:7
Hej
Polisen är stenhårda idag.
Kan inte idag svara på din fråga MEN..

Du får inte prata i mobilen när du kör.Du måste då hahandsfree set.
Annars blir det böter ca 2.700 kr .
Trafikböterna är höga i Spanien
ps Man har inte ljuset tänt pâ dagen..bara om det är dimma.
I Tunnlarna måste ljuset vara på och släckas direkt när du kommer ut ur tunneln annars böter.
Pierre Söderman    28:e okt 2009 00:16:8
Verkligen tufft med 2700 kr för att prata i mobiltelefon. Brukar iför sig alltid ta det lugnt i trafiken men i Spanien ska man då ta det extra lugnt.

Det där med lysena på bilen tog ett tag innan jag greppade. Helmysko tyckte jag att det var när bilar tutade och blinkade när jag inte förstod var det var. Av ren vana slår man på lyset. Förstodet efter att ha åkt i tunnlarna på väg till sydvästra gran canaria att jag inte skulle ha lysena på förutom just i tunnlarna. Är det för att inte blända man inte får ha dem på eller?

Pierre
Emma Karlsson    6:e nov 2009 23:06:4
Otroligt egentligen hur mycket det skiljer mellan trafikregler och körsätt i olika länder. Man tänker inte så mycket på sånt där innan man åker hemifrån men det är verkligen värt att tänka på. Jag känner mig inte tillräckligt säker för att våga köra själv på Gran Canaria än, vill nog gärna iaktta trafiken där lite mer först, skönt att det är ganska lätt att ta sig fram på andra sätt tydligen :-)
Thomas Hagman    8:e nov 2009 22:08:8
Att cykla runt på GC har jag testat, och visst, det går, men det är tämligen jobbigt. Tycker absolut att man ska försöka hyra bil när man kommer dit, det ger så mycket mer möjligheter.
Erik    15:e nov 2009 23:39:5
Undrar om det finns någon sajt där man kan boka hyrbil redan innan man åker ner till GC? Kan ju vara skönt att ha sådant fixat på förhand och ofta blir ju priserna lägre oxå.
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi



 Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.