Logga in | Bli medlem
Datum 2022-06-25 19:02:20

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerBilligt flyg till Gran Canaria

Av Pierre Söderman 25:e okt 2009
Amadores på Gran CanariaÄntligen är vi igång med bloggen och det känns väldigt kul att skriva det första inlägget. För er som inte känner till vem jag är så heter jag Pierre Söderman och är en fantast av Gran Canaria. Jag har skapat den här sajten för att hålla drömmen om Gran Canaria vid liv året om. (Bilden visar mig själv och lillgrabben vid Amadores stranden, tror jag)

Sen debut
Min första resa till GC var ganska sent i livet, det var för 3 år sen jag och familjen tog flyget till Gran Canaria. Är idag 35 år och det krävs inte stora mattekunskaper för att räkna ut när jag var då. När vi åkte första gången så kände vi inte till ön alls förutom att det har varit ett kärt resmål under lång tid för oss svenskar. Hade givetvis hört talas om Playa del Ingles men vi ville ta de lugnt eftersom tjejen var gravid med vårt gemensamma barn. San Agustin hamnade vi i efter rekommendationer av försäljaren på Ving resor.

San Agustin en riktig hit
Efter att ha lyckas byta ut det första mörka slitna rummet på hotellet så vart resan väldigt lyckat och jag förälskade mig i San Agustin. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så bra men det stället man jag ska göra ett försök.
  • Att det är en plats att koppla av, tempot är nedskruvat och det är inget nattliv att tala om.
  • Strandpromenaden är helt suverän eftersom jag gillar och motionera. Har du möjlighet så promenera när solen går upp. Jag lovar att du kommer att vilja göra det igen.
  • Faktumet att det är en svenskort med svenska kyrkan och svenska skolan. Men det som jag gillade bäst var svensk Caféet på stranden. Egoista som bla ägs av den svenska trevliga Niklas.
Utsikt över San Agustin på Gran CanariaDet flesta som gillar att resa brukar säga man reser för att uppleva nya kulturen och det instämmer jag också i men jag vill kunna uppleva den nya kulturen med en trygg bas. Jag gillar att ha svensktalande personer i närhet och därifrån åka runt och uppleva det genuina Gran Canaria.

Måste villigt erkänna att jag hade nog inte alls gillat San Agustin om jag upptäckt staden i ett tidigare skede i mitt liv. Då sol, fest och nattliv var det primära man sökte med en solresa. (Bilden är på min styvdotter och i bakgrunden San Agustin)

Lägenhet på Gran Canaria
Andra gången vi åkte ner så hyrde vi en lägenhet av en herre som heter Jan Glisén som befinner sig på Gran Canaria under det ruskiga vinterhalvåret. Det var något som jag verkligen gillade för då kom man bort från hotellet och kunde uppleva någon slags vardag där. Jag gillar inte semester i den bemärkelsen att man ska slappa och inte göra något jag vill åka iväg och fortfarande kunna jobba dvs skapa en vardag med den möjligheten att man alltid kan avsluta dagen med ett dopp i havet eller en picknick på stranden. Dopp i havet, på vintern, skulle väl de flesta halvårsboende avråda ifrån men 18 grader är helt ok för mig.

Nu kanske ni undrar hur jag kan jobba om jag är på Gran Canaria. Jag har den lyxen att jag arbetar via internet jag är en internetentreprenör med programmering som specialité. Så jag kan arbeta var som helst i världen bara jag har tillgång till internet. Det är därför som jag försöker att kolla upp möjligheterna till att skaffa mobilt internet inför min stundande resa (inte 100% klar än). Har fått en bra ledtråd i det letandet. Det är ett företag som har wifi-hotspots på flera platser på Gran Canaria. Företag heter Wavenet Canarias och här finner du vilka områden som deras wifi-nät har täckning. Jag tackar medlemmen reknyl på Kanarieöarna.se för tipset.

(Detta stycke skriver jag 2009-11-05) Freddan tipsar om att man kan köpa ett kontantkort + 1 veckas fri surf för 22 euro. Detta om man har en operatörsfri dongel (själva modemet). Han köpte det i Vodafone butiken i San Fernando. Detta gjorde han i april 2009. I skrivande stund bör tipset vara aktuellt

Ett av mina stora mål här i livet är att ha en lägenhet på Gran Canaria som jag kan åka till när vädret i Sverige inte lockar.

Billigt flyg till Gran Canaria
Detta inlägg vart mycket längre än jag hade tänkt men nu kommer jag till de som egentligen tänkte skriva om. Hur man på billigast möjliga sätt flyger sig till Gran Canaria. För några år sen var det givetvis Sterling som de flesta tipsade om när det gällde billigt flyg. De flesta vet att de gick i konkurs men det är nog inte alla som vet att de fortfarande är vid liv fast med ett namn, Cimber. Till min stora förvåning så flyger de fortfarande från Sverige till Gran Canaria. Nu från Norrköping  alla de andra avreseorterna i Norden är i Danmark. Jag gjorde en snabb sökning och kom fram fick ett pris på ca 3200 danska kronor vilken är ca 4500 svenska kronor. Om man skulle åka en vecka i december.Annars är det givetvis Norweigan som är det bästa flygbolaget att hitta billigt flyg till Gran Canaria. En snabb sökning där ger ett pris alldeles under 2500 kr om man åker i december. Det är ett riktigt bra pris.

Flyga med två flygbolag
Jag kommer antaglien att åka till Gran Canaria i nov/dec och har börjat fundera på att hitta ett ännu billigare sätt att flyg dit. Ett engelsk bolag som heter Monarch har väldigt billiga resor till Gran Canaria fast då inte från Sverige utan från England. Så jag funderar på att åka med Ryan Air till Stanstedt och därifrån med Monarch. Jag kom fram till att det skulle kosta ca 4000 kronor för mig och lillgrabben, Tim är 2 år. Då har jag räknat med alla de extra kostnader som Ryan Air tar som man inte ser förräns man ska betala samt att jag inte tänkt att checka in någon väska utan enbart ha en väska som handbagage.

Det man är lite orolig för är ju givetvis vad som händer om det blir förseningar eller dylikt. Är det något som kan berätta om era erfarenheter av att resa till tex England för att kunna komma undan lite billigare. Det vore kul att veta.

Charterbolagens endast flyg
Ett annat bra tips är att leta hos Ving resor eller Fritidsresor efter biljetter som endast är för flyg. Hela detta resonemang kräver givetvis att man skaffar boende på annat håll vilket är något som jag varmt rekommenderar.

(Detta stycke skriver jag 30 okt 2009) Efter ett tips av Birgitta Thomson på ett Gran Canaria forum så vill jag även tips om sajten www.solfaktor.se d?man kan söka fter flygstolar som charterbolagen erbjuder. Alltså en samlingsplats för charterbolagens resor. Tack för tipset Birgitta.

Återigen kul att äntligen vara igång med bloggen och tack för att ni orkade läsa ändå ner hit. I skrivande stund så har jag fått intresse anmälan av 2st personer som kommer att skriva om tips, upplevelser och andra iaktagelser om Gran Canaria. Så håll utkik. Jag älskar kommentarer så skriv gärna dina reflektioner på vad jag skrivet i kommentarsrutan nedan.

MVH
Pierre Söderman
Kommentarer om Billigt flyg till Gran Canaria
Cina    25:e okt 2009 02:23:4
Roligt med ett Forum PÅ ER SIDA.
Hoppas det blir en trivsam plats där
Canarie frälsta kan träffas .
Suerte = LYCKA TILL
Pierre Söderman    25:e okt 2009 02:38:6
Tack för det Ramos Cina. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer göra detta till en mötesplats för dem så älskar Gran Canaria.

/Pierre
Cina    25:e okt 2009 07:24:6
Toppen bra det du har skrivit.Gillar det.
Byt mitt namn till Cina.
R är ju efternamnet...saludos.
Björn    25:e okt 2009 08:16:9
Kul att få läsa om Gran Canaria från fler synvinklar så jag säger lycka till.
Pierre Söderman    25:e okt 2009 09:47:4
@Cina Tack för det Cina och ditt namn är nu bytt.

@Björn Vad kul att du tycker det.

Eftersom jag är väldigt intresserad av vad besökarna tycker om sajten och om Gran Canaria så tackar jag för kommentarerna.
cina    25:e okt 2009 13:52:3
Tack.
Det är bättre så ;)
San Agustin är ett ställe som vi har tillbringat varje sommar i över 20 års tid..när baranen var små var det ett paradis..helt lagomt med folk och rörelse.
Nu är de stora och vill inte vara där i för många dagar..hahah
De säger de får Lappsjuka där .

Nu är det LPA .som gäller för där finns ett annat liv..Bio besök,,teater,,,mm Las Canteras min favorit starnd..
ps ön är ju inte så stor så ta sig till syd går ju snabbt idag.
Nu är Meloneras inte ett tokigt ställe gillar deras fina hotell och det går att fynda jätte bra priser när du är på plats..en som har provat och vet.
Hej..

Pierre Söderman    25:e okt 2009 14:13:5
I över 20 års tid, oj, då kan man verkligen säga att du känner till San Agustin. Att din barn får lappsjukan där kan jag nog förstå. :)

Jag har varit i Las Palmas 2 gånger tror jag och gillade men är hellre på något lugnt ställe men det är säkert pga av att jag har ett litet barn i familjenen och gillar man lugn och ro.

Meloneras det är det som ligger väster om Maspalomas eller hur?
Eva "Pellis" Utterström     1:a nov 2009 08:58:5
Kul att du bloggar om "vår" ö, Gran Canaria! Jag var där första gången 2001 och tyckte allt var gräsligt! Allt detta har vänt till att äga en egen bungalow i San Agustin och precis som du - hitta billiga flygresor ner. Vi flyger ner många gånger per år men sommaren och jul/nyår är det viktigaste resorna. Nu är jag nyss hemkommen från min 32:a tur sen 2001 och då flög vi så här: Ner med Spanair och mellanlandade i Madrid, en enkelresa alltså. Hem med Novair som också var en enkelresa och direktflyg. I oktober går det att fynda hemresor eftersom så många här hemma flyr svenska hösten för att tillbringa vintern i värmen. Hemresan kostan 798:-/st. Totalt så snittade vi 2.600:-/tur och retur per person eftersom barn under 11 har rabatt på reguljärflygen. Vi flyger från Arlanda. Det finns oändliga olika alternativ till resor men jag skulle inte mellanlanda för många gånger med barn - en räcker. Du kan flyga via oslo också. Jag lovar dig - jag har blivit lite av en expert på att hitta billiga resor dit ner. Håller med om att San Agustin är lugnt och skönt att bo i, dock är köpcentrat helt gräsligt! Strandpromenaden är underbar att promenera på!!! Enligt vår familj är absolut bästa tiden att besöka ön april - oktober. Sommaren är helt klart allra bäst! December är mysigt för att vi har våra egna traditioner därnere. Vi lever inte typiskt turistliv. Suck - trots att jag inte har varit hemma ens en vecka känns det som en evighet till nästa gång! Angående Egoista så tror jag tyvärr Niklas har lämnat över till andra, har inte varit där sen dess! Han var där i maj men inte somras! Glömde förresten att berätta att jag köpte ett mobilt bredband där nere med en "dongel" och ett Vodafone kort, kostade (2006) ca 115 € i inköp men det var värt det. Dock blir det ganska dyrt att arbeta från en sån. Du måste ju kunna sitta i en hotellreception det gör min man ibland när han ska sitta länge! Ha det gott!
Pierre Söderman    1:a nov 2009 10:22:9
@Eva Inspirerande och höra att du gick från att inte alls gilla stället till att sen äga en bungalow. Min tjej är inte helt såld på Gran Canaria än så jag hoppas att det blir som för dig att hon älskar det till slut. Hyr ni ut bungalown när ni inte är där?

Menar du att du köper en enkel flygresa dit och väl där nere så letar du efter en biljett hem eller?

När jag var där sist hade jag lite kontakt med Niklas och då var det på gång att han skulle sälja så det ante mig.

När det gäller mobilt internet så ska jag testa Wavenet. Det ska vara bra täckning i de flesta delarna av San Agustin.
Eva "Pellis" Utterström     4:e nov 2009 20:47:4
Godkväll! Hoppas verkligen för din skull att din tjej blir förtjust i Gran Canaria - allt blir så mycket lättare då. Jag lovar, jag verkligen letade efter något fint och positivt på min första resa. Alla mina farhågor om Gran Canaria besannades. Egentligen kan jag idag inte sätta fingret på vad det är jag älskar så mycket med denna ö idag. Klimatet, naturen på norra ön, Las Palmas är fantastiskt, San Agustin likså. Trots att vädret vintertid kan vara lite sämre i San Agustin skulle jag inte byta bort stället för allt i världen mot något söderut. Det canariska folket som alltid har varit vänliga och tillmötesgående mot oss. Möjligtvis tjejerna i kassorna på Netto kan vara lite småsura. När vi köpte våran lilla sommar/vinterstuga hade vi först tänkt hyra ut till vänner och bekanta men eftersom alla våra vänner har barn i skolåldern ville ju alla vara där samtidigt! Vi bestämde att inte hyra ut! När vi åker ner så har vi alltid en retur resa, vi skulle aldrig våga chansa. Det gäller att leta på alla flygbolag. Under mars april är det tvärtom, då finns det billiga direktflyg ner när alla "flyttfåglar" ska hem och sen kan man boka reguljärt med mellanlandning hem. Det har blivit mycket dyrare att resa nu än för fem år sedan.

Wavenet fungerar inte på vår altan i San Agustin, vi har provat.

Lite om ditten och datten på kvällskvisten!
Pierre Söderman    5:e nov 2009 23:40:3
Hej Eva. Jag tror också att tjejen kommer att bli övertygad om några resor. Håller med om att Netto tjejerna kan vara lite småsura men annars är de flesta trevliga.

När det gäller att inte våga chansa på en hemresa så har jag lyxen att det inte gör något i fall jag kommer hem några dagar eller en vecka senare eftersom jag kan jobba via internet. Men givetvis känns det lite tryggare att ha en biljett hem också.

Va tråkigt att höra att Wavenet inte fungerar hos er. Var i San Agustin har ni eran bungalow? När du köpte kontaktkort till dongeln var det inte fri surf under ett antal dagar eller betalade du mer mb (megabyte)?

/Pierre
Linda    6:e nov 2009 23:00:7
När det gäller att flyga med Ryanair så har jag ganska mycket erfarenhet. De brukar hålla tiderna bra, har ju även hamnat högt på listorna när det gäller punktlighet, och jag har alltid kommit fram till Stansted i bra tid när jag har åkt med dem, så jag tror definitivt att det kan vara ett tänkvärt sätt för att få till en billigare resa.
Sara Larsson    8:e nov 2009 21:55:4
Norwegian har jag bara gott att säga om. Dels är priserna så låga att de flesta kan kosta på sig en resa hos dem, och dels tycker jag att de sköter sig otroligt bra. Har även bara hört gott om dem från andra, så jag tycker definitivt att du ska titta mer på det alternativet eftersom jag tror att du kommer att bli väldigt nöjd med både priset och resan om ni väljer att flyga med dem.
Lars-Erik    8:e aug 2011 01:59:4
Vilken trevlig sida du har skapat om Gran Canaria. Jag såg rutan med sista minuten flyg till höger på startsidan för någon månad sen och sen dess har jag lite då och då kollat in hur priserna står sig. Det är väldigt tydliga att sommaren närmar sig sitt slut och att skolan snart sätter igång igen. För nu är sista minuten resorna till Gran Canaria nere under 2000 kr för en vecka. Till skillnad för bara några dagar sedan då det var upp till 8000 tusen för en resa.

Så ska man åka så ska åka nu.
/Lars-Erik S
 

Namn

Epost (publiceras ej)

Sajt(valfritt)

Kommentar

Spamkontroll, skriv koden

Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.