Logga in | Bli medlem
Datum 2022-08-18 07:39:56

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerGran Canaria blogg

Detta är en blogg om gran canaria. Reseberättelser och skildringar om saker som sker på Gran Canaria. Personer som permanent befinner sig på Gran Canaria berättar om sin vardag. Har du en något att berätta om denna underbara ö så maila till

Av Pierre Söderman
Då det förra inlägget var tämligen populärt så tänkte jag här fortsätta med en beskrivning utav vår resa till Gran Canaria. Så här kommer det vi gjorde under tisdagen!
Av Pierre Söderman
Ni som har läst bloggen har säkerligen också sett att jag, och resten av familjen, har saknat Gran Canaria något enormt. Nu har vi äntligen lyckats att ta oss ner för första gången på ett tag!
Av Pierre Söderman
Jag snubblade för ett par dagar sedan över en nyhet som kan vara av intresse för alla oss som någorlunda regelbundet åker ner till Gran Canaria, det kan bli så att flygpriserna blir lägre i framtiden.
Av Pierre Söderman
Det finns mycket fint att säga om svenska vintrar, specifikt under jul och nyår, men allteftersom tiden går känner jag att längtan till att ta mig tillbaka till Gran Canaria och allt som hör till denna magiska plats.
Av Pierre Söderman
Oavsett om ett flygbolag anses vara ett lågprisalternativ eller inte så är det sällan de verkligen har låga priser, därför hajar jag alltid till när man hittar nya bolag som man inte känner till. För flyga billigt till Gran Canaria är en förutsättning om man vill ofta vill kunna åka ner. Nya bolaget Spanjet säger sig kunna erbjuda just billiga flygresor.
Läs mer om Spanien Jet, nytt flygbolag »»
Av Tezz
Sommaren närmar sig med stormsteg, något som gör att många unga svenskar snart avslutar olika utbildningar och därmed blir redo för sommarjobb. Naturligtvis är ett alternativ att ta ett vanligt sommarjobb hemma i Sverige men varför inte göra den här sommaren till något utöver det vanliga? Skaffa sommarjobb på Gran Canaria och njut av sol och värme under varje ledig stund!
Av Tezz
Fler och fler blir medvetna om hur viktigt det är att hålla sig i form och motionera regelbundet. Av den anledningen är det perfekt att man nu kan åka på zumbaresa till Gran Canaria för att njuta av sol och bad och härlig miljö samtidigt som man får daglig motion tillsammans med andra glada resenärer.
Av Tezz
Gran Canaria är en fantastisk ö, det vet nog de flesta som besöker den här sidan. Personligen tycker jag att det är ett av världens vackraste resmål och något som jag uppskattar särskilt mycket är att såväl gamla som unga kan ha fantastiskt roligt där.

Något som jag dock har tänkt på när jag har varit där är att det kan vara väldigt bra att kunna spanska om man vill bege sig utanför de främsta turiststråken.

Det är naturligtvis ingen nödvändighet och för den som bara vill njuta av en avkopplande semester kommer man långt med engelska, men om man vill tillbringa mer tid på ön och få ut så mycket som möjligt av sin vistelse så är spanska ett stort plus i kanten.

Något som många då inte tänker på men som faktiskt kan vara extra praktiskt är att man kan kombinera semestern på Gran Canaria med en kurs i spanska. Att lära sig spanska på plats kan många gånger vara både lättare och mer inspirerande än att gå på kurser här hemma i Sverige.

Titta på olika skolor på Gran Canaria

Är det då svårt att hitta en kurs för den som vill lära sig spanska på plats av någon som verkligen behärskar språket? Nej, det är faktiskt inga problem alls. Gran Canaria School of Languages i Las Palmas är ett exempel på en skola som håller kurser både på sommaren och året om.

Skolan är ansluten till CSN och samtliga lärare på skolan har universitetsexamen. Här finns kurser på olika nivåer beroende på om man har studerat spanska tidigare eller ej och det finns även olika längd på kurserna. Oavsett hur länge man planerar att vistas på ön kan man alltså hitta en lämplig kurs för att samtidigt få ut ännu mer av sin semester på den här fina ön.

Något som också är värt att nämna om just den här skolan är att man kan få hjälp med barnvakt om man reser med barn, något som naturligtvis underlättar enormt mycket för alla oss föräldrar som har med oss barnen på semestern.

Att kunna prata med lokalbefolkningen är guld värt och i mina ögon är det här verkligen något att fundera på för alla som planerar att spendera mycket tid på Gran Canaria framöver.

15:e jul 2011
Av Pierre Söderman
Sajten hittas nu bland de första 5 på den största sökmotorn på internet och det gör mig väldigt glad, det har tagit 3 år.

Jag startade den här sajten för att jag älskade ön Gran Canaria. Älskade är väl ett starkt ord när det gäller ett resmål. Ordet älskar bör man spara åt de allra närmaste men det är vedertaget och ni förstår vad jag menar.
Läs mer om Gran Canaria på Google »»
9:e maj 2011
Av Pierre Söderman
Så nu äntligen har vi en vinnare, Maria Hansson vinner ett presentkort från Ving värt 1000kr. Han har rekommenderat andra att skriva recensionerna samt att hon har skrivit mängder av recensioner av stränder, hotell, restauranger m.m. En av alla Marias recensioner är om Puerto de Mogán.

Grattis Maria, vi skickar ett presentkort på posten. Tack alla andra som har engagerat sig i tävlingen. Hoppas att ni fortsätter att vara aktiva på sajten.

MVH
www.grancanaria.nu
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria
2011-maj
Snart har vi Gran Canaria vinnaren

2011-april
Bara en medlem till

2010-december
Så mycket nytt

2010-november
Vinn presentkort värt 1000kr

2010-april
Hitta billiga och bra bostäder på Gran Canaria

2010-januari
Jobba på Gran Canaria del 2
Jobba på Gran Canaria del 1
Skulle du vilja vinna resecheckar?

2009-december
Fira jul på Gran Canaria
Summering av Gran Canaria 2009
Videorapport från resan
Utbilda dig inom massage och friskvård på Gran Canaria
Lägenhet i Arguineguin
Ny resa klar

2009-november
Välj Gran Canaria för konferensresan
Njut av god mat på Gran Canaria
Museum för barn och bra shopping
Besök Santa Ana-katedralen på Gran Canaria
Lär dig mer om Gran Canarias huvudstad Las Palmas
Besök Palmitos Park på Gran Canaria
Bo i grottor på Gran Canaria
Vädret på Gran Canaria
Bo lantligt på Gran Canaria
Sporta på Gran Canaria
Spasemester på Gran Canaria
Vandra på Gran Canaria
Gran Canarias 3 bästa stränder

2009-oktober
I mina fotspår 30 år senare
Surfa efter Gran Canaria
Trafiken på Gran Canaria
Billigt flyg till Gran Canaria
Blogga om Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.