Logga in | Bli medlem
Datum 2023-01-28 13:45:07

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerNyheter

Nyheter från Gran Canaria. För dig som har varit, är på väg eller befinner dig på Gran Canaria.Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
2015-05-18 Efter mer än en månad kommer nu beskedet att man äntligen har bestämt att man ska plugga igen läckorna från den ryska trålaren Oleg Naydenov har påbörjats.

Oljespridning fortsätter
2015-05-04 Trots försök att hålla inne oljan från den ryska båten som sjönk för ett antal veckor sedan har det nu uppdagats att ett flertal stränder drabbats av olja.

Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
2015-04-29 Båten Oleg Naydenov, en rysk trålare, som sjönk för dryga två veckor sedan fortsätter att läcka olja men än så länge så har ingen olja kommit till turiststränderna på den södra sidan utav ön.

Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
2015-04-21 För dig som tycker om jordgubbar, och vem gör inte det, så kan en utav de många festivalerna på Gran Canaria intressera dig lite extra. Det är nämligen jordgubbsfestival i Valsequillo den 26 april.

Hotell att undersöka validitet av förnybar energi
2015-04-13 Ett hotell på Gran Canaria har fått tillåtelse att undersöka effektiviteten utav en specifik form utav förnybar energi, specifikt genom att använda havsvatten för att driva luftkonditioneringen.

Ny sportmarina att byggas vid Arguineguin
2015-04-07 För alla som är båtintresserade så kommer detta säkerligen som en trevlig nyhet. Enligt uppgifter som kom ut förra veckan kommer en ny sportmarina att byggas vid Arguineguin för 16 miljoner euro.

Svensk TV-serie att filmas på Gran Canaria
2015-03-30 För dig som tycker om att titta på TV så kan det vara intressant att veta att detta års ”Bachelor” på TV7 kommer att filmas på Gran Canaria.

Internationell festival i Las Palmas – till minne av Bach
2015-03-27 För dig som befinner dig nere på Gran Canaria, eller planerar att åka ner väldigt snart, och gillar klassisk musik så finns det en festival till minne av Bach som kommer att ske mellan den 29:e mars och den 3:e april.

Extra visning av Disney on Ice
2015-03-19 På grund utav att många velat se Disney on Ice, som kommer att visas upp under början av April, har ytterligare en visning utav showen öppnats upp.

Ny konstutställning i Agüimes
2015-03-10 För dig som är intresserad av lite intressant konst så kan det vara en bra idé att bege dig till Casa de la Culture i Agüimes!

Kanarieöarna har haft den kallaste vintern sedan 1998
2015-03-05 Både de som kontinuerligt bor på Kanarieöarna och alla de som besöker dem har varit snabba på att anmärka på att det känts som att de varit kallare de här året än de varit under tidigare år. Nu visar det sig att de hade rätt.

Disney On Ice besöker Gran Canaria i april
2015-02-19 I april kommer Disney On Ice till Gran Canaria, något som säkerligen många barnfamiljer kommer att uppskatta då detta är showen som beslyer 100 år av Disney.

Las Palmas kommun tar över cykelföretag
2015-02-11 Det som startade som en idé med att dra ner på luftföroreningar och samtidigt tillåta turister att se Las Palmas har nu blivit så dåligt så att Las Palmas styre gått in och tagit över projektet.

Nya tillställningar under februari månad
2015-02-05 För dig som är intresserad av konst och kultur och som dessutom befinner dig på Gran Canaria så kan det här vara ett ypperligt tillfälle för dig att besöka inte en utav två nya utställningar som öppnade nu i februari. Det finns givetvis mycket annat att sysselsätta sig med under februari.

Konstutställning på Gran Canaria
2015-02-04 Över tjugo stycken olika artister blir just nu representerade på en konstutställning i sydöstra Gran Canaria. För dig som är intresserad av konst kan detta vara av stort intresse.

Turism drog in nästan fyra miljarder euro på Teneriffa
2015-01-30 Teneriffas styrande organ har gått igenom en genomgående studie som visar på att intäkterna från turismen var nära att nå upp till fyra miljarder under 2014, en ökning på dryga två procent från förra året.

Musikfestival i full sving
2015-01-26 För dig som tycker om musik och som befinner dig på Kanarieöarna kan det vara högst trevligt att bege dig till någon utav de många, många musikeventen som håller på på Gran Canaria just nu.

Spaniens regering manar flygbolagen att sänka sina priser
2015-01-22 På grund utav att oljepriserna har sjunkit under de senaste åren har den spanska regeringen nu kallat till ett möte där flygbolagen som opererar i landet manas att sänka sina priser.

Ingen vidare borrning utanför Gran Canaria
2015-01-22 Provborrningarna utanför Gran Canaria som skulle söka efter naturgas och olja har visat sig vara misslyckade enligt företaget Repsol som nu meddelat att de kommer att dra sig ur området.

Ny bil bär namnet från känt landmärke
2015-01-14 Många bilentusiaster har just nu ett utav Gran Canarias mest välkända landmärken på läpparna, Bentayga, efter att biltillverkaren Bentley meddelat att deras senaste stadsjeep kommer att bära samma namn.

Två stora turistattraktioner kan bli stoppade
2015-01-12 Familjen Kiessling har haft planer på att bygga två stora turistattraktioner på Gran Canaria kan komma att bli stoppade efter att ett annat företag lämnat in juridiska klagomål.

Provborrning utanför Gran Canaria snart slutförd
2015-01-09 Repsol, ett bolag som är intresserade av den potentiella oljan och naturgasen som finns runtom Gran Canaria, har snart slutfört sin först provborrning.

Ryan Air utökar till Kanarieöarna
2014-03-02 Tvärtemot vad vi tidigare skrev här på grancanaria.se så har Ryan Air utökat antalet flygningar till Kanarieöarna.

Ryan Air slutar flyga till Gran Canaria
2013-11-23 Lågpris flygbolaget Ryan Air kommer att sluta flyga till Gran Canaria.

Veronica Maggio spelar in video Gran Canaria
2013-11-23 Du har väl inte missat Veronica Maggio spelade in sin video Sergels Torg på Gran Canaria. Här kan du se hur video skapdes.

Fest i Arguineguín
2013-07-12 I helgen börjar festligheter i den gamla anrika fiskebyn Arguineguín det som firas är Fiesta de la Virgen del Carmen.

Nya turistorter planeras på Gran Canaria
2012-01-28 För varje år som går blir Gran Canaria allt populärare och detta har lett till att det behövs fler turistorter på ön. Det finns sedan tidigare ett område som sträcker sig över 854 hektar som  varit avsatt som reservresurs i turismsyfte.

Vandra på Gran Canaria i vår
2012-01-10 Det finns gott om vandringsleder på Gran Canaria, de sträcker ut sig över närmare 800 km på ön. Under våren kommer Gran Canaria Experten erbjuda två vandringsresor till ön där man i samarbete med Rocky Adventures och deras vandringsguide Björn Westin kommer att bjuda deltagarna på naturupplevelser och bra boende.

Boka nästa års vinterresa till Gran Canaria idag
2011-12-31 Många svenskar har precis kommit hem från julfirande på Gran Canaria medan andra precis har landat på ön för att fira in det nya året. Redan nu är det dock möjligt att börja planera inför nästa vinters vistelse på Gran Canaria och alla som vill resa med Apollo kan boka sin semesterresa över jul och nyår 2012 redan nu.

Gran Canaria toppar listan över vinterdestinationer
2011-12-06 De senaste åren har man kunnat se en trend när det gäller svenskarnas julfirande. Allt fler väljer att fira jul utanför Sveriges gränser och den här trenden håller i sig även i år.

Sterling Cimber gör förlust även i år
2011-07-13 Sterling gick inte riktigt i konkurs utan räddades delvis i sista sekund och heter numera Cimber Sterling. Även Cimber Sterling går i förlust.

Gran Canaria populär destination för singelkryssningar
2011-06-13 Romantiken är ständigt närvarande på Gran Canaria, det vet nog de flesta som någon gång har besökt ön, och därför är det inte så förvånande att Travelbite.co.uk nu har kommit fram till att Gran Canaria och resten av Kanarieöarna är populära destinationer för så kallade singelkryssningar.

Många spanska resmål i topp på årets semesterlista
2011-06-11 Även nu när solen lyser som starkast hemma i Sverige väljer många att resa utomlands och nätresebyrån MrJet har tagit reda på vart de flesta väljer att åka på semester. I topp ligger Spanien, med Mallorca allra högst upp på listan. Bland de sex översta namnen på listan återfinns hela fyra spanska namn, däribland Kanarieöarna Gran Canaria och Teneriffa.

Viktig surftävling för juniorer
2011-05-13 Den som befinner sig på Gran Canaria nu i dagarna och tycker om att titta på duktiga surfare kan definitivt skatta sig lycklig. Just nu pågår Islas Canarias Santa Pro Jr, en tävling där man hittar många av Europas bästa surfare som ännu inte har fyllt 21.

Stort tryck på resor till Gran Canaria
2011-05-11 Att resa till Gran Canaria är populärt såväl på vintern som på sommaren och eftersom efterfrågan blir allt större vill förstås resebolagen ge fler människor chansen att resa bekvämt.

Golf på Gran Canaria
2011-04-29 I denna artikel bekantar vi oss med 3st golfbanor på Gran Canaria.

Populärt att gifta sig på GC
2011-04-07 Att det var populärt att åka till Gran Canaria visste de flesta men visste du att många svenskar väljer att gifta sig på Gran Canaria?

Varning för falska Iphone i Puerto Rico
2010-12-31 Vanligtvis brukar man inte varna för köp på Gran Canaria men för en tid sen blev Christer Aldén från Norrköping lurad i Puerto Rico. Han köpte en Iphone för 2700 kronor i en elektronikbutik i Puerto Rico.

Solresor har släppt resor för nästa vinter
2010-12-13 I dagarna, närmare bestämt den 10:e december släppte Solresor sina resor till Gran Canaria inför nästa vinter, dvs vintern 2011/2012. Om du har haft det lite tufft ekonomiskt under året och därför inte kunnat kosta på dig en utlandsresa så får du alltså en ny chans nu.

Populäritet återigen bekräftad
2010-12-05 Denna gång är det Göteborgs Posten som har en populäritetslista. Det är få resmål som får så mycket uppmärksamhet som just Gran Canaria.

233 båtar seglade iväg från Las Palmas
2010-11-21 Årets version av ARC (Atlantic Rally for Cruisers) har startat och startskottet gick i Las Palmas de Gran Canaria. Hela 233 yachter seglade iväg över startlinjen och deras slutmål är Rodney Bay på Saint Lucia, vilket innebär att de ska ta sig 2700 sjömil innan det avgörs vem som vinner årets ARC.

Norwegian och Fritidsresor utökar samarbete gällande resor till Gran Canaria
2010-11-19 Norwegian och Fritidsresor har sedan tidigare ett avtal som gäller flygning av Fritidsresors kunder till Gran Canaria. Detta gällde under vintern 2010/2011. Vad som nu har hänt är att man utökar detta samarbete så att det kommer att fortsätta gälla även under kommande sommar.

Ny researrangör erbjuder temaresor till Gran Canaria
2010-11-10 Att Gran Canaria fortsätter att vara ett av världens mest populära resmål är ingen nyhet för någon och därför är det heller inte förvånande att det dyker upp nya researrangörer som erbjuder resor till ön då och då. Det senaste tillskottet på marknaden är Gran Canaria Experten som är en webbaserad researrangör som främst satsar på temaresor och upplevelseresor till just Gran Canaria.

Miljövänligt på Kanarieöarna?
2010-10-27 I ett intressant blogginlägg på sajten bortabra.se tar det bloggaren upp hur man kan resa miljövänligt till Gran Canaria. Först och främst bör man välja ett flygbolag som tänker så miljövänligt som möjligt.

Grävande tysk begravdes i sanden på Gran Canaria
2010-09-23 En gropolycka på Gran Canaria har inträffat. En tysk tänkte bygga en tunnel under stranden men det slutade att han blev begravd i sanden

Snart bättre Internetuppkoppling på Gran Canaria
2010-05-17 Telekommunikationen på Gran Canaria kommer att bli allt bättre framöver. De stora aktörerna Alcatel-Lucent och CanaLink har nämligen meddelat att de kommer att bygga ut ett submarint kabelnätverk som binder samman Gran Canaria och de andra Kanarieöarna med det spanska fastlandet.

Rezidor Hotel Group öppnar nytt hotell på Gran Canaria
2010-05-13 Fler och fler väljer att resa till Gran Canaria och detta gör att behovet av hotell ökar hela tiden. Nu är det klart att Rezidor Hotel Group kommer att öppna ett nytt hotell på Gran Canaria under 2012. Hotellet kommer att heta Gran Canaria Radisson BLU Residence och det kommer att byggas strax utanför Arguineguin.

Gran Canaria populärt bland golfentusiaster
2010-05-09 I Sverige finns mängder av golfentusiaster och många av dem vill gärna kombinera en härlig solsemester med goda golfmöjligheter. För dem är Gran Canaria det perfekta resmålet. Skyscanner har nämligen utsett Gran Canaria till en av de tio bästa destinationerna för den resenär som vill spela golf på semestern.

Maspalomas utsedd till en av Spaniens bästa stränder
2010-05-08 Brittiska sajten Telegraph utser Maspalomas på Gran Canaria till en av Spaniens bästa stränder. Det som gör att just den här stranden hamnar högt upp på listan är främst att det är en strand som passar alla. Här kan alla från fågelskådare till nudister trivas och hitta något att gilla.

Ladda upp med spabehandling inför bröllopet
2010-05-05 Spavistelser blir allt mer populära både i Sverige och i andra länder. Gran Canaria har några av världens bästa spaanläggningar och mängder av turister åker dit varje månad för att koppla av, samla energi och njuta av det fina vädret.

Nöjesparken Holiday World slår upp portarna på Gran Canaria
2010-05-02 Har du barn och vill åka på en semester som både du och barnen kan uppskatta? Då passar Gran Canaria alldeles perfekt. Det har alltid varit ett uppskattat resmål för barnfamiljer men nu passar det bättre än någonsin eftersom nöjesparken Holiday World har öppnats.

Spara tusenlappar på att ordna resan till Gran Canaria själv
2010-04-30 Att åka till Gran Canaria är en dröm för många men många avstår på grund av att det blir för dyrt. Något som många inte tänker på är att det kan bli billigare om man bokar boende och flyg på varsitt håll.

Strandade resenärer flygs hem billigt från Gran Canaria
2010-04-28 Det är nog ingen som har missat att askmoln från en vulkan på Island har gjort att det har blivit en hel del problem för flygtrafiken. Resenärer har varit strandade på olika semesterorter men nu börjar flygtrafiken åter komma igång runtom i världen.

Bildspel: resmålen svenskarna undviker
2010-04-13 En intressant artikel på de resmålen som vi svenskar undviker. Som vanligt är Gran Canaria blande de mest populära resmålen och finns givetvis inte med på listan.

Storstadspuls i Las Palmas
2010-04-08 I början av öns turisthistoria var det bara Las Palmas som gällde men nu är det mest södra Gran Canaria som får uppmärksamhet. Huvudstaden är som en liten storstad och är verkligen förtjänt av mer uppmärksamhet.

Resor till Gran Canaria blir allt populärare
2010-03-22 Resfeber har tagit en titt på vinterns trender inom resor och det har inte varit svårt att se att det har varit en kall vinter här i Sverige. De flesta resenärer har nämligen valt att åka till utpräglade sol- och badresmål så som Gran Canaria.

Tävla om en resa för två till Gran Canaria
2010-03-14 Brittiska Mirror har gått ihop med flygbolaget Monarch och lottar nu ut en resa till Gran Canaria. Den lyckliga vinnaren får resa till Gran Canaria och vara där i 7 dagar och vinsten gäller två personer.

Kryssa till Gran Canaria med Fred Olsens Cruises
2010-02-28 Drömmer du om att segla runt med ett fantastiskt skepp och uppleva massor av vackra platser som exempelvis Gran Canaria? I så fall ska du ta en närmare titt på Fred Olsens Cruises som nu erbjuder en kryssning som kallas för Canaries Collection.

Ytterst få platser kvar till Gran Canaria under lovet
2010-02-26 Många har sportlov under vecka 9 och många som är lediga är trötta på snö och kyla. Att resa till Gran Canaria för att njuta av sol och bad under en veckas tid står högt uppe på många människors önskelistor men det är lättare sagt än gjort eftersom det finns ytterst få platser kvar.

Nu öppnar Sunprime på Gran Canaria även på sommaren
2010-02-21 Många barnfamiljer tycker om att besöka Gran Canaria men det finns också många par utan barn som reser till den soliga ön och många av dem uppskattar att få koppla av utan att ha barn runtomkring sig hela dagarna.

Billigt att resa till Gran Canaria på sportlovet
2010-02-14 Om några veckor är det dags för sportlov här i Sverige och många åker iväg till fjällen för att åka skidor medan andra stannar hemma och åker pulka och leker med barnen i snön. Det finns dock många som hellre vill tillbringa den lediga veckan på något varmare ställe och just nu går det att få tag på billiga resor till Gran Canaria

Slutresultat för pokerturnering på Gran Canaria
2010-02-07 Som vi tidigare har berättat så hölls förra helgen European Masters of Poker i Las Palmas på Gran Canaria och 288 pokerspelare deltog. Majoriteten av de 288 spelarna kom från Skandinavien och det märktes även vid finalbordet där fyra finländare, två svenskar och en dansk tävlade mot en spelare från Polen.

Känd skidskytt åker till Gran Canaria för barmarksträning
2010-02-05 Det är inte bara semesterfirare som beger sig till Gran Canaria för att njuta av sol och fint väder. Skidskytten David Ekholm åker idag till Gran Canaria för att träna barmarksträning under en vecka. När han kommer hem därifrån är det dags för honom att gå in i tv-studion för att kommentera skidskyttet i OS

Biluthyrningen ökar på Gran Canaria
2010-01-31 Gran Canaria är populärt bland turister från många olika länder och många av dem som kommer till ön väljer att hyra bil för att utforska öns alla håll och kanter. Auto Europe UK har nu släppt sina siffror för biluthyrning under november och december 2009 och siffrorna visar att biluthyrningen har ökat med 24 procent under de här två månaderna.

Bäste svensk fyra efter dag 1 av EMOP på Gran Canaria
2010-01-30 Just nu pågår European Master of Poker på Gran Canaria, ett pokerevenemang som snabbt blev slutsålt. Många duktiga pokerspelare, närmare bestämt 260 deltagare tävlar alltså om att ta hem turneringen och det finns ett antal svenska deltagare med i startfältet.

Gran Canaria vill anordna Gymnaestradan 2015
2010-01-24 Världens största gymnastikevenemang är Gymnaestradan och nu har Spanien ansökt om att få anordna det stora evenemanget 2015. Om Spanien får äran att arrangera Gymnaestradan så kommer den att gå av stapeln i Las Palomas på Gran Canaria

Forskare har skapat karta över vulkanaktiviteten på Gran Canaria
2010-01-21 På Gran Canaria finns som många redan vet flera vulkaner och forskare från Spanien och Frankrike har under en tid jobbat med att tidsbestämma dessa vulkaner. Forskarna har även kartlagt hur stora vulkanerna är och exakt vart de finns.

Gran Canarias flygplats en av få som går med vinst
2010-01-17 I Spanien finns 48 flygplatser men 2009 var ett mörkt år för de allra flesta. Bara 9 stycken av dessa flygplatser gick med vinst. Att en av dem var flygplatsen på Gran Canaria säger en hel del om öns popularitet

Djurgårdens hockeylag belönas med resa till Gran Canaria
2010-01-15 Djurgårdens hockeylag har gjort en riktigt bra säsong så här långt och nu väntar en belöning på dem. Under OS-uppehållet åker laget iväg till Maspalomas på Gran Canaria för ett träningsläger i värmen.

Bergensavisen lottar ut resa till Gran Canaria
2010-01-10 Att åka till Gran Canaria är något av en dröm för många, både för dem som har varit där förut och för dem som aldrig har varit där. Eftersom det kostar en del att ta sig dit är det tyvärr en del som aldrig tar sig iväg på någon resa men detta vill nu norska tidningen Bergensavisen ändra på.
Gran Canaria nyhetsbrev
Senaste erbjudanden, tips och nyheter
Namn

Epost

Senaste foruminläggen

nyår på gran canaria
Hej, Någon som vet hur de brukar fira nyår på gran canaria och om någon har ett bra tips på något st...
Skriven i tråden: nyår på gran canaria
Re: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Är det någon som känner till fler mäklare på Gran Canaria? Vi funderar på att köpa en lägenhet eller...
Skriven i tråden: Flytta till Gran Canaria på vinterhalvåret
Förslag på jobbsökande
Hej allihopa! Jag har länge funderat på att spendera en förlängd tid på Gran Canaria, helst då på e...
Skriven i tråden: Förslag på jobbsökande
Party Party?
Hej! Jag och ett par polare har tänkt att åka ner till GC om ett par månader och vi hade tänkt att ...
Skriven i tråden: Party Party?
Re: Billigt flyg till Gran Canaria
Det priset är överkomligt. Jag tittar alltid först på Norwegian. Jag önskar att jag hade en sån f...
Skriven i tråden: Billigt flyg till Gran Canaria

Senast recenserade Gran Canaria ställen:

El Doctoral, El Dedo de Dios, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Playa de Patalavaca, Churrasco Argentino, San Agustin, Playa del Ingles, Sunprime Atlantic View Suites & Spa, Maspalomas, Playa del Ingles,

Äntligen besökt Gran Canaria igen – Del 2
Äntligen besökt Gran Canaria igen
Möjlighet till lägre flygpriser
Längtar tillbaka till Gran Canaria
Spanien Jet, nytt flygbolag

Uppdrag för pluggande av sjunkna båten påbörjad
Oljespridning fortsätter
Sjunken båt sprider olja – Än så länge ingen olja på stränderna
Jordgubbsfestival i Valsequillo i helgen
Hotell att undersöka validitet av förnybar energi Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.